Beütött a valóság – Ezt sikerült az Orbán-kormánynak összehoznia!

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Megjelent az Eurostat augusztusi jelentése, melyben azt vizsgálták, hogy milyen mértékben emelkedett a kenyér ára az egyes uniós tagállamokban az elmúlt egy évben. Az eredmény sokak számára sokkoló lehet!

Nem kétséges, hogy az oroszok által kirobbantott háború jelentős áremelkedést eredményezett többek között a kenyérnél is, azonban a legtöbb uniós tagállam sikeresen vette az akadályt és csak minimális mértékben ugrott meg ennek az alapvető élelmiszernek az ára.

A kenyér árának emelkedése – az EU átlagot nézve – 2022 augusztusában 18 százalék volt. A legkisebb mértékben Franciaországban (8 százalék) és Luxemburgban (10 százalék) emelkedett a kenyér ára, ezzel szemben megdöbbentő, hogy

a legnagyobb áremelkedés Magyarországon volt tapasztalható, ahol 66 százalékkal nőtt a kenyér ára augusztusban, mint azt megelőzően!

20220919 BreadperCountry
Forrás: ec.europa.eu / Eurostat

Nyilván ezzel a lesújtó adattal nem fog büszkélkedni a Fidesz-kormány, pláne annak tudatában, hogy a második legnagyobb drágulás így is a miénknek a fele, mintegy 33 százalék, melyet Litvániában mértek, míg Észtországban és Szlovákiában 32 százalék.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!