Ilyenre még nem volt példa – Komoly bajban az ország a Fidesz-kormány történelmi bűne miatt!

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Vasárnap döntött az Európai Bizottság a magyarországi jogállamisággal és a hazánknak járó források befagyasztásával kapcsolatban, ezzel egy fontos szakasz végére került pont az európai közösség ellen folytatott értelmetlen orbáni harcban.

A folyamat végén egy olyan döntés született, melyre az Európai Unió történetében korábban még nem volt példa

több mint 3000 milliárd forintnyi forrás befagyasztására tett javaslatot a Bizottság,

ami az operatív programok támogatásának több mint fele. A pénzügyi szankciós javaslat pedig Magyarország jogállami hiányosságai miatt következhetett be, melynek felelőssége egyedül a Fidesz kormányt terheli!

Ezzel a történelmi lépéssel, melyet a bizottság kénytelen volt meghozni, Orbán Viktor és rezsimje szégyent hozott közös hazánkra azzal, hogy Magyarország az első, amely ebben a formában, ennek az eljárásnak és ennek a szankciónak elszenvedője lehet.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a közösségi oldalán közzétett nyílt levelében kiemeli, hogy a kormánypárt folyamatosan azt hangoztatja a megélhetési válság közepén, hogy a „háborús infláció” az oka a hullámzó euró-forint árfolyamnak, a lakhatási és a rezsiköltségek elszabadulásának.

“Tény, hogy a putyini agresszió érdemi negatív hatással van a pénzpiaci folyamatokra, de Magyarország gazdasági krízise jóval korábban kezdődött és nem az oroszok háborúja, hanem Orbánék brüsszeli háborúja miatt mélyül.

Az Orbán-kormány elmúlt évekbeli dúlása miatt a hazánknak járó támogatások egy jelentős része végleg befagyhat. Azzal, hogy a Bizottság konkrét határidőt szabott a magyar kormány vállalásainak teljesítésére, de egyelőre ezek esetében sem tett ígéretet az eljárás teljes lezárása, azt tették világossá:

már nem hisznek Orbánék pávatáncának és hiteltelen ígérgetéseinek.

Vagy valós és eredményes lépéseket tesznek az állami szintű korrupció ellen az uniós közpénzek védelmében, vagy immár bizonyosan ezermilliárdoktól esik el az ország.
Ez csak és kizárólag a Fidesz felelőssége – írja a szocialista EP-képviselő, aki bejegyzésében kiemelte Orbán Viktor megjegyzését, aki az Európai Parlament múltheti plenáris ülésén elfogadott jelentést unalmasnak és nevetségesnek nevezte.

Ujhelyi szerint Magyarország pénzéhes maffiaállama miatt családok, önkormányzatok, kisvállalkozások, civil szervezetek, tisztes magyar polgárok eshetnek el a nekik járó uniós támogatástól, ami lehet, hogy a miniszterelnöknek nevetséges, de minden egyes eurócentért, amit a Fidesz rablókormányzása miatt elveszít az ország, vállalniuk kell a felelősséget!

“Éveken át azzal kampányoltak, hogy meg kell állítani Brüsszelt. Gratulálok, sikerült.”

– emeli ki nyílt levele végén Ujhelyi István.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!