Óriásit bukott a HírTV: tudatos hamisításon kapták a csatornát

Augusztus végén a Tranzit Garázsviták elnevezésű Fideszhez köthető rendezvényen Ujhelyi István folytatott parázs vitát Deutsch Tamással az Európai Unió jövőjéről. Természetesen szóba kerültek az ukrán háború miatti uniós szankciók is. Ezen a ponton Ujhelyi a következőt mondta: “Az egyik pillanatban azt mondtad, hogy a magyar miniszterelnök elérte, hogy jó szankciók legyenek, ezért megszavazta, majd a következő pillanatban azt mondod, hogy az egész szankciós politika rossz, a kormányzati propaganda meg azt mondja reggeltől estig, hogy önöknek, és főleg a magyar társadalom azon részének, akiknek nem jött be úgy az élet, mint az ebben a sátorban a Balaton partján ülőknek, nekik azért rossz, mert az Európai Uniós szankciós politika tehet mindenről.”

A HírTV egy híradós anyagában viszont azt állították, hogy az MSZP EP képviselője szembe került egyik korábbi állításával, miszerint “az uniós szankciók tehetnek arról, hogy a magyar embereknek rossz”. Mint látható, csak éppen a mondatnak azt a felét hagyták le, amiben Ujhelyi pont az állítás hazugságára hívja fel a figyelmet. Ráadásul,

volt pofájuk úgy megvágni az anyagot,

hogy mindezt Ujhelyi saját hangján tudják bevágni, és ne csak nyomtatásban jelenjen meg!!! Ez teljes mértékben kimeríti a tudatos hírhamisítás fogalmát, aminek semmi más indoka nem volt, minthogy megpróbálják a HírTV törzsközönsége között lejáratni Ujhelyit, miközben újra beléjük sulykolják, hogy az európai szankciók rosszak.

Ha nem hiszi el, hogy ilyen aljas húzásra is képes a kormányzati propaganda, akkor érdemes meghallgatnia saját fülével a vágott és az eredeti anyagot is:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!