Megfutamodott a magyar kormány – Már be se mernek menni az Európai Parlamentbe!

Fotó: Emmanuel DUNAND / AFP

Ismét terítéken Magyarország jogállamisága az Európai Parlamentben, ahol 2014 majd 2018 után egy újabb jelentést tárgyalnak meg.

A korábbi jelentéseket Rui Tavares és Judith Sargentini tette le az EP asztalára, most ezt frissítette Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti képviselő egy 37 oldalas jelentésben, melyben a 444.hu közlése szerint olyan kijelentések szerepelnek, mint például:

„a magyar kormány […] szándékos és szisztematikus erőfeszítései miatt” romlott tovább a demokrácia és az alapvető jogok helyzete Magyarországon, ami már nem is tekinthető teljes demokráciának.

Az új állásfoglalás-tervezetről szerdán vitáznak az EP-ben, csütörtökön pedig szavaznak róla, azonban a Magyar Hang birtokába jutott információk szerint,

a magyar kormány be se megy a vitára, azon semmilyen formában nem képviselteti magát!

A lap kiemeli, hogy ez a hozzáállás azért furcsa, mert a korábbi vitákon, melyen a magyar demokrácia és a jogállamiság helyzete volt a téma, Orbán Viktor személyesen vett részt.

A kormány a megkeresésekre se választolt, nem kommentálták Gwendoline-jelentését, mely szerint Magyarországon az uniós értékeket rendszerszintű veszély fenyegeti!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!