Döbbenetes lépés – Orbánék ezzel elárulták a nemzeti érdekeket!

A közel húszszorosára ugró piaci áramárak miatt pékségek, vendéglők, termelőüzemek zárnak be, munkahelyek szűnnek meg, önkormányzatokat fenyeget a csőd, családok megélhetése került veszélybe. Ennek mérséklésére lenne megoldás, azonban Orbánék nem lépik meg!

Az ilyen nehéz helyzetben minden felelősen gondolkodó kormány azt keresi, hogy milyen eszközökkel lehetne enyhíteni a terheket. Melyik iparág, mely közszolgáltatások, melyik kör az, amelyiknek nagyobb védelmet kellene adni a túléléshez.

Tóth Bertalan az MSZP társelnöke a közösségi oldalán tette közzé, hogy ennek megoldása érdekében nyújtott be a szocialista párt egy törvényjavaslatot, hogy az önkormányzatok, óvodák, szociális intézmények, orvosi rendelők, könyvtárak, múzeumok, valamint a kis- és középvállalkozások, és a közhasznú civil szervezetek újra legyenek jogosultak földgáz és villamos energia egyetemes szolgáltatásra, azaz hatósági áron kapjanak ők is áramot és gázt.

A frakcióvezető azt is kiemelte, hogy javaslatukban szerepel az ÁFA-kulcs 27 százalékról 5 százalékra való csökkentése is, amellyel részben kompenzálni tudnák az emelkedő alapanyagárakat, hozzájárulnának a munkaerő megtartásához és mérsékelni tudnák az áremelkedés hatásait.

Egy felelősen gondolkodó kormány mindezek mellett növelné a kínálatot, mégpedig úgy, hogy elindítja az ukrán áramimportot!

Tóth szerint ennek technikai akadály nincs, ugyanis Ukrajna már csatlakozott az EU áramrendszeréhez, a MAVIR pedig állami tulajdonban van, közvetett kormányzati irányítás alatt.

“Lengyelország és Románia él is az ukrán áramimport lehetőségével. Magyarország azonban valamiért nem. Rákérdeztem ennek okaira, de a hivatalos magyarázat annyira ostoba, hogy nehéz rá jelzőket találni” – írja bejegyzésében az MSZP társelnöke, aki hozzátette, hogy miközben más ország már olcsón veszi az áramot Ukrajnától, addig az Orbán-kormány ráérősen tárgyalgat annak lehetőségéről, hogy ki (melyik fideszes oligarcha) és milyen feltételekkel hozhat be áramot Ukrajnából.

A késlekedés azonban magyar cégeket taszít csődhelyzetbe, nő az infláció és visszaesik a gazdasági teljesítmény is.

“Nincs rá jobb kifejezés: ez a nemzeti érdek elárulása!”

– emeli ki bejegyzése végén Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, aki szerint nincs más megoldás, ki kell kényszeríteni a RezsiSTOP-ot!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!