Ez lehet Putyin vége? – lemondásra szólították fel Moszkvában az orosz elnököt

Olyan dolog történt a napokban, ami eddig Putyin Oroszországában eddig elképzelhetetlennek bizonyult. A lépésben bizonyára jelentős része van annak, hogy az ukrán hadsereg napok alatt szerezte vissza azokat a területeket, amiket Moszkva csak jelentős veszteségek árán hónapok alatt tudott megszállni. Öngyiulkossággal érhet fel, ennek ellenére

szentpétervári és moszkvai tisztségviselők azonnali lemondásra szólították fel Putyint!

Kiadott nyilatkozatuk szerint Vlagyimir Putyin nem jó vezetője az országnak, “Oroszországtól újra félnek, és újra gyűlölik. Megint nukleáris fegyverekkel fenyegetjük az egész világot”. A szentpétervári tanácsosok és moszkvai önkormányzati tisztviselők által jegyzett dokumentum szerint bár Putyin hatalomra jutása után a kezdeti intézkedései még helyesek voltak, ám az évek során ez megváltozott. Az ukrajnai háború elindítása pedig a csúcsa ennek, amely rendkívül ártalmas Oroszország polgárainak a számára.

Ismerve Putyin módszereit, az ilyen kiállás nagyon bátor cselekedet Oroszországban, amiért cserébe a szabadságukkal is fizethetnek az emberek, vagy könnyen érheti őket baleset, a vezető orosz energiaipari oligarchákhoz hasonlóan. A rendőrség sem tétlenkedett, a szentpétervári képviselők kijelentései után őket azonnal beidézték és vádat emeltek ellenük “az orosz hadsereg lejáratása” és “a jelenlegi kormány lejáratására irányuló cselekmények” miatt. Erre válaszul csatlakoztak a moszkvai képviselők.

Nincs kétségünk, Putyinnak meg van az ereje ahhoz, hogy az ilyen ellenállásokat meg tudja törni, ám az sokatmondó, hogy az orosz állami televízióban is egyre több az elégedetlen hang, igaz, ott még nem Putyint teszik felelőssé, hanem a katonai vezetőket. Az azonban biztos, hogy a lassú amortizáció már hazájában is elérte Putyint, és az is világossá vált, hogy vannak józanul gondolkódó politikusok is Oroszországban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!