Beláthatatlan következményekkel járhat a kormány intézkedése!

A kormány a fogyatkozó rendőri állomány miatt egyre nehezebben oldotta meg a határkerítés melletti szolgálatot, így határvadászokat kezdtek toborozni, csakhogy nem biztos, hogy a legmegfelelőbbeket választották ki a feladatra.

Erről Hadházy Ákos a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben kiemeli, hogy több visszajelzést is kapott már azzal kapcsolatban, hogy “a határvadászok közül sokakat korábban alkalmasság hiányában nem vettek fel rendőrnek vagy katonának.

Most viszont nyolc általánossal, néhány hónapos gyorstalpaló után fegyvert kapnak és a tanárokénál magasabb, 400 ezres fizetést.”

Az ellenzéki politikus kiemeli, hogy ezeknek a visszajelzéseknek a valódiságát nagyon nehéz ellenőrizni, de szerinte ezt támasztja alá az egyre nagyobb rendőrhiány.

“Ha olyan sok alkalmas ember akarna fegyveres szolgálatot vállalni, akkor nem lenne olyan nagy a rendőrhiány, hogy pl. a tüntetésekre is kivétel nélkül vidékről bumliznak a csapatok, hosszú konvojokban, hanem ezek az emberek is oda jelentkeztek volna” – írja bejegyzésében Hadházy, aki szívesen megkérdezné az érintettektől, hogy “hány jelentkezőből hány volt alkalmas és hogy közülük korábban hányuk jelentkezését utasították el fegyveres testületeknél”, azonban tudja, hogy kérdéseire érdemi választ úgy sem kapna.

Az pedig, ha nem megfelelő, korábban alkalmatlannak minősített személyek lőfegyveres szolgálatot teljesíthetnek a határkerítésnél, akár komoly következményekhez, tragédiához is vezethet!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!