Súlyos kijelentéseket tett az uniós politikus – Magyarország a szakadék szélén van!

Forrás: MTI

Mikuláš Bek, a cseh kormány európai ügyekért felelős minisztere adott interjút a közrádiónak, melyben súlyos kijelentéseket tett Magyarországra vonatkozóan!

Az év végéig, azaz december 31-ig Csehország viszi az Európai Uniós soros elnökségét – ez azt jelenti, hogy ők vezetik az Európai Tanács üléseit, melyen a tagállamok kormányai egyeztetnek a legfontosabb ügyekről.

Mikuláš Bek legutóbbi interjújában kifejtette, hogy Magyarország nagyon nehéz helyzetbe került, ezért rendkívül sokat kell majd dolgoznia azon, hogy azt az európai fősodorban tudja tartani.

A cseh miniszter a rádióinterjú során beszélt arról is, amit a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely megpróbált letagadni, vagyis arról, hogy

a magyar kormány azért lobbizott, hogy három orosz oligarchát szedjenek le az uniós szankciós listáról.

Ezzel kapcsolatban Bek megjegyezte, hogy pozitív előrelépésnek tekinti, hogy a magyar kormány végül meghátrált és nem erőltette tovább ezt a tervét.

„Az Európai Unióban gyakran kemény tárgyalások folynak, ez több országra is jellemző. Magyarország azonban nagyon messzire, véleményem szerint a szakadék szélére jutott, és most el kell döntenie, hogy visszalép-e a szakadék széléről, vagy megkockáztat egy ugrást, aminek következményeiről nem akarok spekulálni” – nyilatkozta Mikuláš Bek a 444.hu közlése szerint, aki riporteri kérdésre kijelentette, hogy szerinte

ez a következmény Magyarország unióból való kilépése is lehet!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!