Lebuktatták Orbánt – Ezzel tölthette horvátországi nyaralását!

A magyar kormányfőt nem csak a dalmát tengerpart és az ottani konyha vonzotta Horvátországba, ugyanis a hírek szerint a háttérben egy többszáz milliárdos üzlet állhat!

A horvát sajtó beszámolója szerint Orbán Viktor azért tartózkodhatott ilyen sokáig Horvátországban, mert közreműködhetett egy horvát nagyvállalat, az élelmiszeriparban és a kiskereskedelemben is érdekelt cég, a Fortenova-csoport magyar kézre kerülésében.

Az ügyet Hadházy Ákos mutatta be a közösségi oldalán, melyben arról is ír, hogy a szálak egészen Moszkváig vezetnek, ugyanis a Fortenova részvényeinek 43 százaléka az Európából kivonuló orosz Sberbank kezében van.

Ez becslések szerint 500 millió eurót, azaz nagyjából 200 milliárd forintot ér.

A részvénycsomag megvételére a Jellinek Dániel ingatlanmogul tulajdonában lévő Indotek tett ajánlatot, és áprilisban meg is egyeztek az adásvételről – számol be róla Hadházy, aki szerint az üzlet nyélbe ütése most azért csúszik, mivel Andrej Plenković horvát miniszterelnök úgy véli, hogy Jellinek mögött valójában Orbán Viktor áll.

Hadházy a birtokába jutott információk alapján arról is ír bejegyzésében, hogy a visszatartott adásvételt a legmagasabb szinten figyelik, “a Fortenova-ügyről szóló információkat nem csak a Külügy illetékeseinek küldték meg, de rajtuk kívül még egy sor kormányzati szereplőnek, köztük Gulyás Gergelynek és Varga Mihálynak, a miniszterelnöki kabinet három államtitkárának, sőt, még a Köztársasági Elnöki Hivatal diplomáciai igazgatójának is.
Vagyis olyanoknak, akiknek elvileg semmi közük nem lenne se egy magáncég üzletéhez, se a horvát-magyar kapcsolatokhoz.”

A horvát Nacional pedig arról adott tájékoztatást, hogy Orbán közvetlenül Vlagyimir Putyinnal tárgyalt a Fortenova Sberbank tulajdonában lévő részvényeinek megvásárlásáról legutóbb február elején, amikor Moszkvában járt.

“Ezek azok a dolgok, amikről sosem szól a hivatalos propaganda, hiszen itt véletlenül sem közügyekről, inkább családi vállalkozásról van szó!”

– írja a független politikus bejegyzésében, aki azt a lehetőséget is boncolgatja, hogy az oroszok valójában nem kívánják feladni a Horvátország legnagyobb vállalata által biztosított stratégiai pozíciójukat, szerinte csupán ideiglenesen letétbe helyezik azt, valamint kiemeli, hogyha igaz, hogy Putyin és Orbán személyesen tárgyalt erről, akkor a magyar kormányfőt megbízták ezzel a feladattal, ő meg kiadta a munkát Jellineknek!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!