Lázár János: visszafelé mentünk, nem előre

Lázár János eddig is tudott meglepő mondatokkal szolgálni, nagy művésze annak, hogy úgy fogalmazzon meg kritikát a kormány felé, hogy azt a vájt fülűek értsék, ám ne lehessen azt nyílt, a Fidesz vezetői elleni támadásnak venni. Így tett most is, mikor Gödöllőn, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanévnyitóján mondott beszédet.

Persze először egy jó nagy nyelvcsapással kezdett, ami rögtön duplát ért, mikor azt mondta, hogy két erős ember megbízásából áll a színpadon, az egyik Orbán Viktor, aki a legerősebb Magyarországon a politikában, a másik pedig Csányi Sándor aki a gazdaságban a legerősebb. Lázár nem beszélt mellé, megtapasztalta már mindkét ember erejét, gyorsan kispadra lett téve négy évre a miniszteri posztról amikor sokat ugrált, és az sem segítette a karrierjét, amikor kijelentette, hogy  Csányi Sándor polip módjára hálózza be az országot, és komoly kockázatot jelent az országra.

Ma már azért jóval óvatosabban fogalmaz, de azért meglepő volt hallani a szájából a Fidesz szlogenjével teljesen ellentétes állítását: “a kormány tagjaként is muszáj vagyok megállni egy pillanatra: az öntözés Magyarország elmúlt 30 évének legnagyobb elszalasztott lehetősége (…)

az elmúlt 30 évben nem előre, hanem folyamatosan visszafelé haladtunk, és igaz ez sajnos a saját kormányom elmúlt 12 esztendejére is.”

Nos, Lázár megint ugyes volt, nem csak a saját kormányát minősítette le, hanem a rendszerváltás óta eltelt időszakot, és nem a “hátra” kifejezést használta, hanem a “visszafelé” szót. Zseniális a nyelvi leleményesség, de érződik benne Lázár le nem hervadó mosolya mögött a az odaszúrt kormányzati kritika. Nem lennénk meglepve, ha a miniszter újra magasabbra szeretne törni, meglovagolva a közelgő megélhetési válságot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!