Kibújt a szög a zsákból – Ezzel a lépéssel magát buktatta le a kormány!

A Fidesz-kormány kétségbeesetten kapálózik, hogy valahogy megkaparintsa a jelenleg még mindig visszatartott uniós forrásokat, azonban valódi megoldások helyett csak látszatintézkedéseket hoznak.

Az MSZP felszólította a kormányt, hogy ne az adófizetők pénzéből hozzanak létre egy újabb hivatalt a saját korrupciójuk megfékezésére, hanem csatlakozzanak az Európai Ügyészséghez!

Ez nem csak olcsóbb lenne, de hatékonyabb is, és még az EU-s forrásokhoz való hozzáférést is segítené

– emeli ki a közösségi oldalon megjelent bejegyzésében a szocialista párt, mely szerint cinikus, hogy az EU egyik legkorruptabb kormánya a jelenlegi válságos helyzetben még több pénzt akar kihúzni az adófizetők zsebéből azzal az álságos indokkal, hogy egy korrupcióellenes hatóságot akarnak létrehozni.

“Olyan ez, mintha a maffia saját polgárőrséget alapítana, hogy elkerülje a rendőrségi vizsgálatot” – áll az MSZP bejegyzésében.

Az ellenzéki párt emlékeztetett, hogy az Orbán-kormány volt az, amely könnyített a közbeszerzési szabályokon, amikor pedig az EU a miniszterelnök sógorának közvilágítási cége miatt 13 milliárd forintos büntetést szabott ki az országra, azt közpénzből, az adófizetők pénzéből fizették ki.

Az MSZP szerint pedig az új korrupcióellenes hatóság ötlete nyílt beismerés a Fidesztől az EU felé, hogy az ügyészség jelenleg nem végzi megfelelően a feladatát,

pedig a korrupció megfékezése lenne az egyik alapfeltétele az uniós források hazahozatalának. Éppen ezért a szocialista párt felszólítja a kormányt, hogy pótcselekvések helyett csatlakozzunk az uniós ügyészséghez, melynek javaslata már a Parlament előtt van, azt már csak meg kell szavaznia a kormánypárti többségnek is!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!