Októberben jöhet az újabb feketeleves – Ez mindenkit érinteni fog!

Orban Viktor
Fotó: MTI EPA JOHN THYS

A kormány a választások előtt élelmiszer- és benzinárstoppal, valamint rezsivédelemmel óvta a családokat, majd a Fidesz győzelme után sorra jöttek a kijózanító pofonok.

Az Orbán-kormány aljas módon minden népszerűtlen intézkedését úgy időzítette, hogy azokat csak a választás után hozták meg. Előbb a KATA adózási formához nyúltak hozzá, majd az üzemanyag-ársapkát, végül pedig a rezsivédelmet szüntették meg a korábbi formájában.

Az egyre erősödő inflációs helyzetben azonban a még meglévő intézkedések sem biztos, hogy fenntarthatók lesznek, Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszer ugyanis az Inforádióban közölte:

az ársapka csak átmeneti eszköz, amit előbb-utóbb ki kell vezetni!

“Ezeknek a fenntarthatósága egyre nehezebbé válik, ahogy haladunk előre és ezek az ársokkok ezek tartósnak bizonyulnak, egyre drágábbá válnak, adott esetben azok részére, akik ezt megfizetik” – mondta a miniszter az atv.hu közlése szerint.

A hitelmoratórium és a kamatstop év végéig marad, ahhoz valószínűleg egyelőre nem nyúl a kormány, azonban a benzinárstopot és az élelmiszerár-stopot csak október 1-jéig hosszabbították meg, így azokat akár ki is vezethetik!

A KSH már most is 27 százalékos élelmiszerinflációval számol, ami Raskó György, agrárközgazdász szerint 30 százalék fölé fog menni, így ha megszűnik az élelmiszerár-stop, brutális drágulást fog eredményezni.

Az étolaj 80 százalékos emelkedésen mehet majd keresztül, így 1200-1300 forintra nőhet majd a kiskereskedelmi ára, illetve a cukornál is hasonló mértékű drágulás várható. A húsok ára kilónként minimum ezer forinttal kerülhet majd többe, a liszt nagyjából 40, a tej pedig 30 százalékkal drágulhat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!