Spórolásnak nyoma sincs – Új autókat vásárol az Országgyűlés Hivatala!

Bár a kormány spórolásra szólította fel a lakosságot miközben megszorításokat vezetett be, az Országgyűlés Hivatalánál a takarékosságnak nyoma sincs, ugyanis több mint 100 millió forintért terveznek új aktókat vásárolni!

A Parlament oldalán olvasható leírás szerint, a gépjárművek beszerzése idén augusztus és 2024 májusa között, három tételben megy majd végbe,

összesen 101,6 millió forint értékben.

“A nyertes pedig a kormányzati-állami pályázatokon mindig jól szereplő Porsche Hungária Kft.” – írja cikkében a Magyar Hang.

A hivatal tájékoztatásából kiderül, hogy a több mint 100 millió forintból csupán hét darab Skoda Superb Style-t vásárolnak, melyre indoklásuk szerint azért van szükség, mert a jelenleg használt járműveik kezdenek elavulni.

Az új autók darabonként 14,5 millió forintba kerülnek, ami abból a szempontból tűnik soknak, hogy az eladó több gépjármű vásárlása esetén kedvezményt szokott biztosítani – ennek a lap nyomát sem látja.
Az Országgyűlés Hivatala utoljára 2015-ben frissítette járműállományát, akkor 70 millióból vásároltak 14 darab, felső-közép kategóriás szolgálati járművet a Porsche Hungáriától.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!