Nagyon félnek Orbánék, hogy kevesen lesznek a tűzijátékon

Fotó: csepeliek.blog.hu

Úgy tűnik, Orbánék komolyan félnek attól, hogy nem lesz sok nézője az augusztus 27-re halasztott budapesti tűzijátéknak.

Politikai vereséggel érne fel a Fidesz-kormány számára, ha csak szerény érdeklődés kísérné az augusztus 27-i tűzijátékot. A jelek szerint Orbánék presztízskérdést csinálnak abból, hogy nagy tömeg legyen, ezért

a Fidesz olcsó utazási lehetőséggel csalogatja a vidéki embereket a fővárosba.

Az ünnepségre szóló speciális, fix áras autóbusz- illetve vonat retúrjegy a megtett távolságtól függetlenül 2000 forint lesz – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium. A Tűzijáték 2022 névre keresztelt menettérti jegy legfeljebb összesen négy főig, és személyenként 800 forintért családokra, csoportokra is kibővíthető.

Mivel augusztus 20. előtt nem volt ilyen lehetőség, ez azt jelzi: Orbánék félnek, hogy az elhalasztott tűzijátékon nem lesznek sokan.

A kormányzati propaganda persze valószínűleg megtalálja a módját, hogy a tudósításokban mindenhol tömeg látszódjon, de ez még nem nyugtatja meg a Fideszt. Ma, amikor bárki készíthet a magasból drónfelvételt, elég kínos lenne Orbánéknak, ha a független sajtó felvételei gyérebb érdeklődésről árulkodnának.

A Fidesz számára politikai vereséggel érne fel, ha nem lenne tömeg a tűzijátékon.

Augusztus 20. előtt ennek még nem volt ilyen tétje, de miután az amúgy is sokak által ellenzett látványosságot el kellett halasztani, Orbánék nem engedhetik meg maguknak, hogy a milliárdos pénzkidobás ellenzői még az érdeklődés hiányát is ellenük fordítsák. Vélhetően ezért hirdették meg most hirtelen a rendkívüli utazási kedvezményt – kerül, amibe kerül.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!