Áremelkedés – Ez az intézkedés mindenkit érinteni fog!

Fotó: MTI

Orbánék brutális rezsiemelése alapból komoly anyagi terhet jelent a családoknak, azonban ezt most tovább tetézi a kormány.

A felesleges áramáremelés után most a földgáz szállítási díját is megemeli a kormány – közölte Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, aki online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy

október elsejétől mindenkinek köbméterenként 20 forinttal többet kell fizetnie azért, hogy a gáz eljusson a háztartásokba.

„Ez az intézkedés mindenkit érinteni fog, legyen szó egyedülálló nyugdíjasról, kistelepülésen élő munkavállalóról” – emelte ki a szocialista politikus, aki felszólította a kormányt, hogy azonnal vonja vissza a rezsivel kapcsolatos intézkedéseit!

Tóth elmondta, hogy ez a plusz költség a szolgáltató hálózatok tulajdonosait illeti meg: a MOL-t, az állami tulajdonban lévő MVM-et, és a most már a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Opus Tigáz Zrt.-t.

Az elmúlt négy évben ezek a cégek 156 milliárd forint profitot könyveltek el, ebből az Opus Tigáz egyedül 38 milliárd forintot. Most ezzel az emeléssel ezeknek a cégeknek nőni fog a profitja. Nem arról van szó, hogy kevesebb jut nekik, hanem arról, hogy sokkal több!

Ez az emelés ugyanis 80 százalékos emelést jelent!”

– hívta fel a figyelmet Tóth Bertalan, majd hozzátette, hogy egy átlag fogyasztású háztartás eddig 43 ezer forintot fizetett azért évente, hogy eljusson a gáz a háztartásba, október elsejétől viszont már 78 ezer forintot fog ezért fizetni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!