Botrány – Kommunizmust idéző módszerekkel dolgozik a kormány!

Fotó: MTI

A kormány augusztus 20-án az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) időjárás előrejelzése miatt lefújta a tervezett tűzijátékot, azonban a megtorlás nem várattatott sokáig magára.

Bár az OMSZ nem állította 100 százalékos bizonyossággal, hogy lecsap augusztus 20-án a vihar a fővárosra, az Operatív Törzs úgy látta helyesnek, ha egy héttel eltolják Európa legnagyobb tűzijátékát. Végül a vihar elmaradt, a kormánypárti sajtó pedig támadásba lendült és egyből nekiestek az OMSZ-nek.

Az ügy végére a Technológiai és Ipari Minisztérium Kommunikációs Főosztálya tett pontot, mikor rövid, indoklás nélküli közleményükben közölték:

„Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese.

A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát. Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés”.

Bár indoklást a közleményben nem írnak, mindenki pontosan tisztában van vele, mi áll az OMSZ-ben tartott tisztogatás hátterében: a kormány arcvesztése a tűzijáték elhalasztása miatt.

Bár a meteorológiai szolgálat vasárnap reggeli közleményében elnézést kért a tűzijátékot érintő előrejelzés miatt, azonban mindez nem volt elég a kormánynak, hétfőn menesztették az OMSZ elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét állásukból.

Hadházy Ákos az ügy kapcsán felidézett egy rég elfelejtett esetet, mely az 50-es évek elején történt. Akkor Tóth Géza meteorológust a kommunista rendszer azért börtönözte be, mert előrejelzésében északkelet felől – azaz a Szovjetunió irányából – fagyos légrétegek betörését jósolta.

A független országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Tóth mellett akkor nem álltak ki kollégái, mivel fizikai megsemmisítéstől kellett félniük, azonban szerinte “most MÉG nem tartunk itt, de valljuk be, tegnap előtt még sokan nem gondolták, hogy MÁR itt tartunk”, ezért bejegyzésében sztrájkra buzdítja a szolgálat munkatársait mindaddig, míg a menesztett vezetőket vissza nem helyezik munkakörükbe.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!