Újabb leleplezést tett az ellenzéki politikus – Komoly bajba kerülhet Müller Cecília!

Fotó: MTI/kormany.hu

Hadházy Ákos már többször adott hírt azokról a szűrőbuszokról, melyeket 1,7 milliárd forint EU-s támogatással szereztek be és melyek egy telephelyen állnak használatlanul.

A független képviselő most egy újabb fejezetet szánt ezeknek a buszoknak, ugyanis egy hirdetés szerint Dunaújvárosban szeptember 3-ig emlőszűrést végeznek az egyiken;

azonban Hadházy a helyszínen csak a hűlt helyét találta a szűrőbusznak!

A politikus bejegyzésében kiemeli, hogy belsős információi szerint a méregdrága járművek nem alkalmasak arra, amire vették őket, képtelenek a mobil szűrővizsgálatokat elvégezni rajtuk. Szerinte Müller Cecília is elismerte már, hogy az 1,7 milliárdot kidobták az ablakon és a buszokat nem használják, bár a tiszti főorvos nem a műszaki alkalmatlanságot jelölte meg indoklásában, hanem a kihasználatlanságát, melyet a próbaüzem alatt tapasztaltak.

Erről korábbi cikkünkben részletesebben is beszámoltunk, melyet ide kattintva olvashatnak el!

A Müller Cecília által is elismert kihasználatlanságot követően azonban Hadházy arra lett figyelmes, hogy Dunaújvárosban elvileg mégis dolgozott a busz, ráadásul annak kihelyezett időtartamát még meg is hosszabbították szeptember 3-ig.

Az ellenzéki politikus azonban hiába ment el megnézni a mobil szűrőbuszt bevetés közben, a hirdetés ellenére nem találta a kijelölt helyen a buszt.

“Először július végén kerestem, akkor fel is hívtam a megadott telefonszámot. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a busz éppen Komárom megyében van és utána két hét szabadságra megy. Néhány napja aztán megint voltam Dunaújvárosban, de buszt akkor sem találtam” – írja bejegyzésében Hadházy, aki szerint csak azért hirdették meg a mobilszűrést, hogy ne kelljen visszafizetni az 1,7 milliárd forintot, ezért “inkább egy alibi működtetés mellett dönthettek”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!