Kiderült Orbánék egyik titka – Így károsították meg az adófizetőket!

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője kérte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központtól (NNK) az raktáron lévő covid-oltóanyagok mennyiségét, illetve azt, hogy szükség esetén mennyit tud még lehívni a magyar állam.

Az NNK által megküldött válaszból kiderült, hogy élő szerződése már nincs a magyar államnak, a raktáron lévő pedig jóval kevesebb, mint az várható volt, ugyanis a selejtezés mellett az Orbán-kormány az adófizetők pénzén megvásárolt oltóanyagokból,

körülbelül mintegy 22 milliárd forint értékben ajándékozott el ingyen más országoknak!

Az MSZP EP-képviselője a sajtótájékoztatón az NNK-tól kapott információkra alapozva azt közölte, hogy az elmúlt időszakban nagyjából 4,9 millió adag covid-vakcinát adott át ingyen a kormány más országoknak: 4.015.300 adag AstraZenecát, 822.400 adag Sinopharmot és 100.000 adag Modernát. Ez pedig a korábban nyilvánosságra hozott árak és árfolyamok alapján körülbelül 22 milliárd forintnak megfelelő értéket jelent.

Emellett valamivel több mint 400 ezer adag vakcinát adtunk „kölcsön” Csehországnak, egymillió adag AstraZenecát és százezer adag Janssent pedig értékesített a kormány más államoknak; viszont, hogy ez utóbbi pontosan mennyi bevételt jelentett, már nem tudni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!