Ezzel túlfeszítik a húrt Orbánék: Ostoba módon falaznak Mészáros nyerészkedésének!

Mint arról korábban beszámoltunk, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS TIGÁZ Zrt. földgázelosztási területén élő átlagos lakossági földgázfelhasználó többet fizet a földgázért, mint az ország más területein élő, lakossági földgázfogyasztó.

A nehezebb helyzetűeken való nyilvánvaló nyerészkedést pedig a kormány ahelyett, hogy elítélné és törvényileg tiltaná, inkább ostoba módon próbálja védeni!

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a kormány indoklása szerint Mészáros azért kér többet a lakossági földgázfelhasználóktól, mivel: “A területi sajátosságok miatt az Opus Tigáz üzemelteti a leghosszabb elosztói hálózatot hazánkban, ezért itt szükségszerűen magasabb a hálózatra számított rendszerhasználati díj is.”

A kormány falazása a szocialista politikus szerint “nyilvánvaló ostobaság”, ugyanis “egy rendszer üzemeltetésében a nagyobb méret fajlagosan kisebb költséget kellene, hogy jelentsen”.

A kormány magyarázata leginkább Csukás István örökbecsű Süsü című meséjére emlékezteti Tóth Bertalant, ahol a sárkányfűárus a legmagasabb embertől dupla belépődíjat kért Süsü megtekintéséért, mondván, ő magasabb, mint a többi.

“Nem ez a valós indok tehát, más indoknak kell lennie a háttérben: ez pedig Mészáros gazdagodásának támogatása, hogy az olcsón megvett földgázelosztóból minél több pénzt tudjon hazavinni. Gyomorforgató, ahogyan a legszegényebbeken nyerészkedik, és az Orbán-kormány ezt tétlenül nézi.” – véli az ellenzéki politikus, aki kiemelte:

Azonos gázszolgáltatásért, azonos árakat!

“Magyarország kis ország ahhoz, hogy ilyen területi különbségek alakuljanak ki a földgázellátásban. Ne fizessenek többet a borsodi, szabolcsi emberek a földgázért, mint a fővárosiak, szegediek vagy pécsiek!” – teszi hozzá Tóth.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!