Ezt már nem tudják letagadni – Ellenzéki politikus fedte fel a kormány hibáját!

Fotó: Ronald Zak/PA

Hadházy Ákos független képviselő osztotta meg a közösségi oldalán az OECD által készített táblázatot, mely azt mutatja be, hogy mely országokban milyen mértékben emelkedtek az élelmiszerárak.

A valóság pedig sokkoló, rosszabb, mint a kormány által lefestett kép, ugyanis “a világon csak három országban nagyobb az élelmiszerek árdrágulása, mint nálunk” – írja az ellenzéki politikus, aki kiemelte, hogy még az EU-s átlagnak (11,6 százalék) is több, mint a kétszerese Magyarországon (23,1 százalék) az élelmiszer-infláció.

A jelenség természetesen az egész világon érezhető, nehéz lenne olyan országot találni, ahol ne emelkedtek volna valamilyen mértékben az élelmiszerek, az okok azonban szerteágazóak, annak mértéke pedig nagyban függ az adott kormány politikájától.

“Mint minden autokráciában, a hazug propaganda a jó külgazdasági környezetnek köszönhető, valamennyire is pozitív számokat nálunk is mindig az isteni nagy vezér nagyszerű döntéseinek tulajdonította, de ha valami rosszabbul alakul, azonnal kifele mutogat, mindenki más a hibás, csak nem ők – írja bejegyzésében Hadházy, aki szerint

a propaganda által terjesztett “háborús” infláció fogalma helyett a “fideszes” infláció közelebb áll a valósághoz.

A helyzet pedig tényleg rossznak mondható: a grafikonról leolvasható, hogy csak Törökországban (93,9 százalék), Litvániában (28,5) és Kolumbiában (23,6) volt 2022 júniusában magasabb az éves élelmiszer-infláció, mint Magyarországon (23,1).
Ezzel szemben a régiós versenytársaknál kisebb ütemben emelkedtek az árak: Csehországban 18 százalék, Szlovákiában 17,9 míg Lengyelországban 14,2; a kormány által labornak tekintett Ausztriában pedig mindössze 11,3 százalék volt az infláció mértéke.

299546589 629896038498694 4996503724382041803 n
Forrás: Facebook.com / Hadházy Ákos

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!