Az ön gyerekét is kényszeríteni fogják – így döntött az Orbán-kormány

Az iskolás gyerekeknek jobban kell bírniuk a hideget, mint a felnőtteknek – így döntött az Orbán-kormány. A szülők pedig semmit sem tehetnek ez ellen!

Döbbenetes, mire fogja kényszeríteni az iskolás gyerekeket az Orbán-kormány. A Népszava értesülése szerint ugyanis Kisfaludy László köznevelési helyettes államtitkár kijelentette:

a tantermekben elég a minimális hőmérséklet, a gyerekeknek nem szükséges jobban fűteni!

A helyettes államtitkár mindezt a fel- és bejelentéseiről ismertté vált Tényi István megkeresésére válaszolta, aki az iránt érdeklődött: milyen mértékben kell a minimálisan előírt 20 Celsius-fok fölé fűteni a tantermeket, csoportszobákat. Erre válaszolta azt a fideszes helyettes államtitkár, hogy elegendő a a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet által előírt minimum hőmérséklet, ennek „kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani.” Mindez azért döbbenetes, mert még a munkahelyeken is 20-22 fok a minimálisan előírt hőmérséklet szellemi munkavégzés esetén. Vagyis

Orbánék arra kényszerítik az iskolás gyerekeket, hogy jobban kell bírniuk a hideget, mint a felnőtteknek!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja, Nagy Erzsébet erre úgy reagált: az iskolák, óvodák működéséről szóló kormányrendelet szerint a 20 fok a minimum.

Az érdekvédő a Népszavának kijelentette: ez azt jelenti, hogy ha a hőmérséklet 20 Celsius-fok alá csökken, és legalább két napig így marad, rendkívüli szünetet kell elrendelni. Nagy Erzsébet szerint

cinikus és rosszindulatú” a helyettes államtitkár, amikor a minimum hőmérsékletet optimálisnak állítja be.

Tegyük hozzá: az egyébként mindenki számára világos, hogy ha a tantermekben 20 fok a minimum, akkor az ez alatti hőmérséklet már a jogszabály szerint is kibírhatatlan a gyerekek számára. Ennek ellenére az Orbán-kormány arra fogja kényszeríteni az ön gyerekét is, hogy egy 20 fokos tanteremben üljön egész nap. Ennél több fűtés ugyanis nem jár a gyerekeknek a Fidesz szerint.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!