Megdöbbentő valóság – Uniós politikus döntötte be a propaganda hazugságát!

Fotó: Emmanuel DUNAND / AFP

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, ősztől több alapanyag ára is jelentősen megemelkedhet, ennek következményeként pedig a kenyér kilónkénti ára meghaladhatja majd az ezer forintot!

Az itthoni elszabaduló élelmiszerárak miatti felháborodást a propaganda azzal próbálja meg csitítani, hogy bár nem jó Magyarországon a helyzet, de még így is sokkal jobb, mint a “hanyatló” nyugaton.

Többször lehetett látni és hallani olyan összehasonlításokat, melyek azt próbálják bemutatni, mennyivel többet fizetnek a boltokban például a németek az élelmiszerekért; csak ez sajnos nem ilyen egyszerű!

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a közösségi oldalán osztott meg egy képet, melyet Németországból kapott. A képen az látható, hogy ott jelenleg 1,69 euróba, azaz körülbelül 680 forintba kerül egy kiló kenyér.

Az uniós politikus azonban kiemeli (ezt a kormányközeli médiumok rendszerint elfelejtik megemlíteni összehasonlító cikkeikben), hogy

a német átlagfizetéshez képest, ami meghaladja az 1,2 millió forintot, az 1,69 eurós ár nem számít magasnak,

miközben az egyre dráguló kenyérár az egyre kevesebbet érő magyar átlagfizetések esetében igenis drágának, lassan luxuscikknek számít.

298634111 611397200345444 2147814570262945667 n
Forrás: Facebook.com / Ujhelyi István

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!