Lekapcsolhatják a hálózatról, aki így akar spórolni az árammal!!!

Miközben egész Európában folyamatosan azt keresik, hogy miképpen lehetne kiváltani a kieső energiahordozók miatti hiányt, egy önmagában véve nem nagy, de nagyon egyszerű, külföldön alkalmazott módszer Magyarországon be van tiltva.

Odáig már talán mindenkinek eljutott a gondolkozása, hogy a napenergia jelentheti az egyik kiutat az energiaválságból, hiszen még mindig nem használjuk ki eléggé az ebből nyerhető energiát, ami ráadásul semmilyen módon nem szennyezi a környezetet. A technológia fejlődésének köszönhetően, ma már megjelentek olyan, úgynevezett “sziget” rendszerek, amelyek egy-egy nyaralót el tudnak látni villamos energiával, anélkül, hogy be kellene az épületet kötni a villamoshálózatba. Ennek másik, ma egyre elterjedtebb típusa, az

erkélyre szerelhető, pár panelből álló lakossági napelemes minirendszer.

Nagy előnye, hogy olcsó, műszaki boltban kapható, nem kell szakember a beszereléshez, csak egyszerűen be kell dugni a konnektorba, és egy inverteren keresztül elkezd áramot táplálni a hálózatba. Nem kell tőle csodát várni, teljesítményük 800 watt körül van amennyiben süt a nap, ám ez pont elég ahhoz, hogy a háztartás állandó fogyasztói kiszolgálja, így a hűtő, számítógépes eszközök, vagy akár egy klíma fogyasztása is megspórolható vele, ami önmagában nem, de egy lakótelepet figyelembevéve már jelentős hatású lehet. Mindezt Európa legtöbb országában egy egyszerű bejelentési kötelezettséghez kötik, míg a magyarországi áramszolgáltatók az általános szerződési feltételei (ászf) szerint:

aki ilyen áramtermelő készüléket dug a konnektorba, azt figyelmeztetés után akár le is kapcsolhatják a közműhálózatról!

Egyszerűen érthetetlen a történet, hogy egy állam miért is fosztja meg állampolgárait az ingyen energia lehetőségétől. Ám ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy Mészáros Lőrinc jelentős hasznot húz a villamoshálózat használati díjaiból, akkor már rögtön megértünk mindent. Ezeknek soha, semmi nem elég. Az utolsó csepp zsírt is kifogjánk belőlünk préselni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!