Puszta szórakozásból hazudik nekünk a fideszes államtitkár! A másik lehetőség az, hogy hülye

Az, hogy a Fidesz hazudik, nem újdonság. Most viszont már ott tartunk, hogy van olyan fideszes államtitkár, aki puszta szórakozásból hazudik az embereknek, hogy aztán kiröhöghesse azokat, akik hittek neki.

A fideszes politikusok számára a hazudozás lassan olyan reflex lesz, mint a levegővétel. Erre a legfrissebb bizonyíték Tuzson Bence kormányzati államtitkárnak az a videója, amit a TikTok csatornájára töltött fel. A 24.hu által felfedezett és a Parlament társalgójában rögzített felvételen

a fideszes politikus azt állítja, hogy a „bacon” szó a Bakony nevéből ered.

Tuzson Bence szó szerint a következőket mondja: „Te tudtad azt, hogy az angolok egyik kedvenc étele, a bacon tulajdonképpen a magyar Bakony hegység nevéből ered? A legfinomabb bacon ugyanis a Bakonyban makkoltatott disznókból származik.” Itt a videó, kattintsanak rá, nézzék meg:

@tuzsonbence

Innen a név 🥓 #tuzsonbence #képviselő #fideszkdnp #fyp #érdekesség #bacon #bakony #magyarorszag

♬ Cooking Time – Lux-Inspira

Mindez persze bődületes marhaság – a 24.hu szépen le is vezeti, hogy az ófelnémet bacho, vagyis fenék szó miként került át az ófranciába mint bacun, majd lett a középangolban a mindenfajta pácolt sertéshúsra alkalmazott bacoun.

A forrásokban az a közös, hogy sehol, semmilyen formában nem említik a magyarországi Bakony nevét. Egyetlen helyen bukkan csak fel ez a fajta értelmezés: 2014-ben az e-nyelven található egyik bejegyzésben tették fel kérdésként a Bakonyban makkoló disznókra történő hivatkozást, ám ott is azonnal megcáfolták ezt az Online Etymology Dictionary-re hivatkozva.

A kérdés ezek után az, hogy vajon milyen célból készített videót Tuzson Bence egy nyilvánvalóan hamis információ alapján a Parlamentben? Hiszen egy ilyen hazugságnak semmilyen tétje nincs. Mi szükség volt akkor rá? Sajnos a legvalószínűbb válasz az, hogy

a fideszes államtitkár már egyszerűen szórakozásból hazudik. A másik lehetőség az, hogy hülye.

Akármelyik verzió is igaz, mindkettő elszomorító. Ha pedig Tuzson Bence nem tartja magát hülyének, akkor marad a döbbenetes valóság: az ország vezetésével megbízott fideszes politikusok egyike azzal szórakozik, hogy félrevezeti az embereket és magában még jót is röhög ezen.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!