Nincs szánalmasabb Semjén Zsoltnál: pénzért vásárolt pápai áldással dicsekszik!

Fotó: Népszava

Nincs szánalmasabb magyar politikus Semjén Zsoltnál. A KDNP elnöke olyan pápai áldással dicsekszik a Facebookon, amit bárki megvásárolhat 13 ezer forintért.

„Kedves meglepetés”. Semjén Zsolt keddi Facebook posztjában ezzel a kommentárral tett közzé egy olyan oklevelet, amely szerint Ferenc pápa őt a 60. születésnapja alkalmából apostoli áldásban részesítette. Ebből sokan arra gondolhattak, hogy a „meglepetés” magától a pápától érkezett, ám a Magyar Hang megírta, hogy ez nem igaz:

Semjén Zsolt egy pénzért megvásárolható oklevéllel dicsekszik!

A lap kiderítette, hogy a pápai áldás bárki által megrendelhető egy vatikáni honlapon, 18 és 26 euró közötti összegért, plusz postaköltség. Ezt valószínűleg a KDNP elnöke is tudhatja, ezért nem írta le, hogy a „kedves meglepetés” kitől érkezett. Így azonban

Semjén posztja azt sugallja, hogy a figyelmes gesztus személyesen a pápától érkezett.

A honlapon, ahol az áldást meg lehet rendelni, még válogatni is lehet, hogy milyen alkalomra kéri azt az illető: házasságra vagy házassági évfordulóra ugyanúgy vannak áldásminták, mint születésnapra. Az oklevél magyar nyelven is rendelhető, Semjén Zsolt pénzért vett áldása is ilyen.

0810 Semjen okleveles atverese
Balra a Semjén által kitett oklevél, mellette a honlapról megrendelhető minta – 26 euróért

A Magyar Hang egyik munkatársa is rendelt egy ilyet születésnapi pápai áldást néhány hónapja, és

a szállítással együtt 13 ezer forintot fizetett érte.

A lap felhívja a figyelmet, hogy honlapon a Ferenc pápát ábrázoló portré és a mintázat is teljesen megegyezik azzal, amilyennel Semjén Zsolt dicsekszik a Facebookon.

Persze, Semjén Zsolt valószínűleg majd azzal próbál kibújni a szánalmas helyzetből, hogy ő egy szóval sem írta, hogy a „kedves meglepetés” kitől érkezett. Ám a KDNP elnökét pont a szűkszavúsága buktatja le, mivel

Semjén pontosan tudta, hogy amit leír, félrevezető!

De nem törődött vele, hiszen tudta, hogy majd kimagyarázza magát. Ilyen emberek irányítják ezt az országot. Pitiáner és hiú szellemi olcsójánosok, akik még a születésnapjukat is az emberek becsapásával ünneplik.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!