Pánikol a Fidesz – Egy EP-képviselő megbuktatta a hazugságaikat!

A Fidesz durva és aljas hazugsága, hogy a jelenlegi gazdasági és szociális válságot a háborúra, illetve az általa rossznak mondott szankciókra fogja; ezt buktatta most meg Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

Az uniós politikus a közösségi oldalán kiemelte, hogy a kormányzati kommunikáció konkrétan hazudik, majd tételesen megcáfolta a propaganda két fő állítását:

  1. A rendkívül magas és vágtató infláció már jóval a háború előtt problémát okozott hazánkban, ezért is vezette be az üzemanyagokra vonatkozó ársapkát és a néhány élelmiszerre vonatkozó hatósági árat a kormány még hónapokkal az orosz agresszió megindulása előtt.
  2. A Fidesz által “elhibázott brüsszeli szankcióknak” mondott európai döntések mindegyikét, kivétel nélkül elfogadta, megszavazta és támogatta a magyar miniszterelnök, ami önmagában nevetségessé teszi a Fidesz mostani érvelését.

Ujhelyi megjegyzi azonban, hogy a háború kétségtelenül negatív hatással van minden gazdasági folyamatra, de szerinte kizárólag erre fogni a szociális problémákat tudatos és aljas hazugság.

A jelenlegi válságos helyzetért hazánkban valójában legnagyobb részt a Fidesz túlköltekező, szociálisan érzéketlen, a klímaválságot tagadó, oligarcha- és nagytőkebarát gazdaságpolitikája a felelős

– írja bejegyzésében az EP-képviselő, majd hozzáteszi, hogy a Fidesz tizenkét éve kormányoz szinte korlátlan felhatalmazással, így minden eszköze és lehetősége megvolt, hogy ne legyengítse, hanem megerősítse az ország immunrendszerét, függetlenítse hazánk energiaszükségletét más országoktól, azonban nem ezt tették, javarészt dőzsöltek és magántulajdont halmoztak fel az uniós és hazai közpénzekből!

A negyedik kétharmados felhatalmazás birtokában igazán nem lenne már luxus, ha végre nem hazudnának a magyar embereknek – emeli ki bejegyzése végén Ujhelyi István.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!