Orbánnak tennie kellene valamit – Azonnali lépésekre szólították fel a kormány!

Fotó: Orbán Viktor / Facebook.com

Ma már mindenki számára teljesen világos, hogy Orbán és a Fidesz végighazudta a választási kampányt. Hazugsággal szerezték meg a hatalmukat! Hazudtak a stabilitásról, hazudtak a rezsiről, hazudtak a veszélyhelyzetről és szinte mindenről!

Bár azt ígérték, hogy nem lesz adóemelés, azonban a KATA eltörlése brutális megszorítást hoz több százezer család számára. Azt ígérték, nem nyúlnak a rezsicsökkentéshez, most azt az eddig ismert formájában mégis megszüntetik, mely milliókat taszít megélhetési válságba. Olyan brutális áremelést vezetnek be, amilyenre még nem volt példa Magyarországon, ráadásul ez az áremelés szükségtelen – véli az MSZP.

A szocialista párt szerint az áramnál azért szükségtelen megemelni az árakat, mert Paks el tudná látni a teljes lakosságot 12 forintos árammal. A gáznál pedig azért szükségtelen az áremelés, mert Szijjártó Péter és Orbán Viktor azt mondták, a Gazprom-szerződés biztosítja, hogy ne kelljen emelni a lakossági gázárakat.

Az Orbán-kormány és a Fidesz brutális áram- és gázáremelése azért is zúdít hatalmas költségeket a családokra, mert az Orbán-kormány a 2010-es hatalomra kerülése óta elhanyagolta az energiahatékonyságot, sőt, az erre a célra szánt uniós támogatásokat másra költötték.

Az EU-n belül Magyarországon az egyik legrosszabb a lakóépületek energiahatékonysága

emeli ki az ellenzéki párt, mely a hétfőn tartott hatpárti sajtótájékoztatón felszólította a kormányt, hogy

a szükségtelen és brutális lakossági áram- és gázáremelést vonják vissza!

Az MSZP követeli, hogy a kormány fejezze be az Európai Unióval szemben indított háborúját, teljesítse a jogállamisági követelményeket, és csatlakozzon az Európai Ügyészséghez; az ennek következtében elérhetővé váló uniós forrásokat pedig a magyar gazdaság felzárkózását segítő módon használják fel.

Kiemelték továbbá azt is, hogy indítsanak lakossági épületszigetelési programot a Kádár-kockák, családi házak, panelépületek, régi társasházak energiahatékonyságának javítása céljából, amely a lakók számára önerő nélkül biztosítja a kisebb energiaszámlát.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!