Orbán erre nem számított: 12 év hazug politikája omlik most rá!

Fotó: Ronald Zak/PA

Orbán emberellenes és nemzetellenes politikájának csak a hatalom megtartása a célja! Minden más hazugság! – írja Tóth Bertalan az MSZP társelnöke a közösségi oldalára kitett bejegyzésében.

A miniszterelnök ismét “interjút” adott a Kossuth Rádióban arról a hazug, önző és felelőtlen politikáról, amit képvisel – véli az ellenzéki politikus, aki hozzátette, hogy Orbán a Tusványoson ismertetett fajelméleti elgondolásai óta először járt a “közszolgálati” rádióban, ahol természetesen nem került szóba a nemzetközi botrányt okozó kijelentése.

Orbán nacionalista, illiberális és kirekesztő politikája már eddig is elfogadhatatlan volt, legutóbbi fajelméleti szózata azonban erkölcsi hullává tette minden józanul gondolkodó ember számára!

– emeli ki Tóth, majd rávilágított: az sem került szóba, hogy csaló kampányt folytattak a hatalmuk megtartása érdekében, és ezzel becsapták, átverték a választókat!

  • Arcátlanul hazudtak a rezsicsökkentés megtartásáról, az ország állapotáról, a gazdaság helyzetéről.
  • Nem került szóba, hogy olyan brutális áremelést vezetnek be, amilyenre még nem volt példa Magyarországon.
  • Arról sem volt szó, hogy ez az áremelés szükségtelen, hiszen Paks el tudná látni a teljes lakosságot 12 forintos árammal, a gázárakról pedig Orbán Viktor és Szijjártó Péter is úgy nyilatkozott, hogy a Gazprom-szerződés biztosítja, hogy ne kelljen emelni a lakossági árakat.
  • Nem volt szó arról sem, hogy a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikájának következtében folyamatosan nő a már kétszámjegyű infláció, melynek következtében a nyugdíjak, a fizetések elértéktelenednek, megélhetési válságba taszítva több millió embert.

Orbán ezeket a témákat kínosan kerülte, helyette felmondta a putyini propagandát, minden rosszért az Európai Uniót hibáztatta, de lényegében saját tehetetlenségét, felelőtlenségét és hazugságait mutatta be.

Az MSZP társelnöke szerint a jelen helyzetben ez már kevés lesz: amikor egy miniszterelnökre ráomlik 12 év önző, felelőtlen és hazug politikája, annak a következményeit már nem lehet újabb hazugságok mögé rejteni!

Tóth Bertalan szerint egy olyan kormánynak, mely a magyar emberek érdekeit képviseli, az alábbi lépéseket kellene tennie:

  • Az Európai Unióval szemben indított háború befejezése, a jogállamisági követelmények teljesítése, csatlakozás az Európai Ügyészséghez! Az így elérhetővé váló uniós forrásoknak a magyar gazdaság felzárkózását segítő módon történő felhasználása!
  • A szükségtelen és brutális lakossági áram- és gázáremelés visszavonása!
  • A KATA rendszerének felszámolásáról szóló, megfelelő társadalmi egyeztetés nélkül, rendkívül rövid felkészülési idővel, adóév közben, megélhetési válságba és recesszióba tartó gazdasággal, hazug indokokkal bevezetett fideszes intézkedés visszavonása!
  • A pedagógusok, egészségügyi dolgozók, ápolók, közszolgálati dolgozók fizetésének emelése, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása, a minimálbér adómentessé tétele és az alacsony fizetések adójának csökkentése! A miniszterelnök és a kormány tagjainak fizetésemelése helyett!
  • Lakossági épületszigetelési program indítása a Kádár-kockák, családi házak, panelépületek régi társasházak energiahatékonyságának javítása céljából, amely a lakók számára önerő nélkül biztosítja a kisebb energiaszámlát!

“Mi szóltunk. Ideje, hogy egyre többen rájöjjenek:

Orbán emberellenes, és nemzetellenes politikájának csak a hatalom megtartása a célja! Minden más hazugság!”

– teszi hozzá Tóth a bejegyzése végén.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!