Októbertól jöhet a háborús gazdálkodás? Orbán már puhítja a fideszeseket

Kép: MTI

Ma reggeli rádiós interjújában Orbán nem sok újat mondott, egyszerűen megismételte a tusványosi beszédében felsorolt hazugságait Európáról és az orosz-ukrán háborúról. Egy újdonság azért volt benne, ami nem túl biztató, és újra csak azt bizonyítja, hogy a kormány választások előtti felelőtlen pénzosztogatása miatt most igen nagy a baj.

Októbertől háborús gazdálkodásra kell készülni,

mondta Orbán, de nem csak ám itthon, hanem egész Európában. Az Orbánt cseppet sem zavarja, hogy valóban folyik háború a kontinensen, ám ez csak közvetve érinti a gazdaságot, és nagyon messze vagyunk attól, amit háborús gazdálkodásnak hívnak. Valójában ez azt jelenti, hogy a termelés és a javak elosztásának minden elemét a haború határozza meg, ilyenkor jön a jegyrendszer, a korlátozott hozzáférés az erőforrásokhoz, a plusz adók, melyből már kaptunk is egy adagot.

Orbán készíti elő a terepet őszre, hogy meg tudja majd magyarázni, hogy a nem miatta és a hatalomvágya miatt szegényednek el az emberek, hanem a háború miatt. Nem lennénk meglepve, ha az hamarosan kihirdetnék a “háborús gazdálkodási helyzetet”, ugyanúgy mint az energia vészhelyzetet, egyedül Európában. Október vízválasztó lesz a miniszterelnök szerint. Szerintünk is,

ekkorra derül ki, hogy bírja-e tovább a társadalom Orbán rendszerét, vagy végleg megbuktatja.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!