Kínos jelentés látott napvilágot – Ezt gondolja a magyarok 91 százaléka!

Orban Viktor Olvas A Parlamentben

Megjelent az Európai Bizottság által megrendelt Eurobarometer legfrissebb jelentése. A felmérésben arra voltak kíváncsiak, hogy milyennek tartják az uniós állampolgárok a korrupciós szintet a hazájukban.

A Népszava által közzétett eredmény szerint, míg az EU-átlagot tekintve 68 százalék válaszolt úgy, hogy országában elterjedt a korrupció,

addig Magyarországon a válaszadók 91 százaléka látja így a helyzetet.

Ennél a rendkívül lesújtó adatnál csak a görögök (98 százalék), a ciprusiak (94 százalék) és a horvátok (94 százalék) vélekednek negatívabban a hazájukban elterjedt korrupció kapcsán.

A március – április körüli időszakban végzett kutatás szerint, a magyarok 61 százaléka mondta azt, hogy az elmúlt három évben romlott a korrupciós helyzet az országban (az EU-s átlag 41 százalék), ezzel szemben pedig csak 7 százalék gondolja úgy, hogy inkább javult a helyzet az elmúlt években (EU-s átlag 9 százalék).

Az is sokat elmond a hazai helyzetről, hogy a felmérés során a magyar válaszadók több mint a fele gondolta úgy, hogy

a megvesztegetés és a hatalommal való visszaélés leginkább a politikai pártokra és a politikusokra jellemző.

Kiderült továbbá az is, hogy egyre elfogadottabb a korrupció Európában: míg 2019-ben 69 százalék válaszolta azt, hogy számukra elfogadhatatlan az ilyen cselekedet, addig idén már csak 63 százalék vélekedett így. Magyarországon ebben a kérdésben is jelentős az eltérés az uniós átlaghoz képest, ugyanis a válaszadók csupán 39 százaléka tartja elfogadhatatlannak a korrupciót!

A felmérésben részt vett magyar megkérdezettek 74 százaléka (EU-s átlag 53 százalék) szerint az üzleti siker egyetlen módja Magyarországon, ha egy vállalkozónak vannak politikai kapcsolatai.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!