Ilyen még nem volt: interneten könyörög Orbán segítségért

Magyarország Kormányának hivatalos Facebook oldalán jelentette be Orbán Viktor, hogy rettenetes nagy bajban van, és azt sem tudja, mihez kezdjen. Természetesen a sorok közé bújtatta a mondanivalót, de akinek szem evan hozzá, az érti, mit is mondott a miniszterelnök:

bonyolult idok jonnek
Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya

“Bonyolult idők jönnek” – a bonyolult szót általában akor alkalmazzák kommunikációban, amikor halvány gőze nincs a nyilatkozónak arról, hogy mi is valójában a helyzet, és mihez is kellene kezdeni. Ez nem más,

mint Orbán segélykiálltása,

miután elveszítette európai szövetségeseit, a választási győzelem érdekében romhalmazzá változtatta az ország költségvetését, és milliókat fordított maga ellen a választási hazugságával, a gázáremeléssel, adó emelésekkel, a kata kivégzésével. Valószínűleg ő többet tud mint mi, és a valóság az, hogy bizony ég a ház, rögtön a fejünkre rogy a tető.  “Most bajtársiasságra van szükség, összefogásra van szükség, egységre van szükség” – különben nem éljük túl, tehette volna hozzá Orbán, hiszen egyértelműen csak azokhoz szól, akik az elmúlt hónapok hazugságai után még nem pattantak le a kamu dumáiról.

Szinte könyörög a választóinak: “maradjatok mellettem!”

Valószínűleg melette is maradnak azok a miniszterek, államtitkárok, akiknek a vihar előtt jól megemelte a fizetését, hogy kitartsanak, esetleg még egy-két NER lovag, aki így is ki tudja majd fizetni a gázszámláját. “Nem kell mindenkinek katonának lennie, elég, ha mindenki katonaként gondolkodik.” – teszi hozzá szövegnek a kép mellé a kormányfő. Mit is tudunk a katonákról? Parancsra cselekednek, nem kérdőjelezhetik meg a feljebbvaló döntését, azt gondolkodás nélkül végre kell hajtaniuk, még ha az életükbe kerül is. Na, aki még elhisz egy szót is Orbánnak: ezt várja el ezentúl tőlük is. Mi katonák helyett megmaradnák egyszerű, tisztességes civil állampolgárnak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!