Ez durva! Észak-koreai agymosás kíséri Orbánék tűzijátékát!

Fotó: csepeliek.blog.hu

Észak-Koreát idéző agymosással próbálja elfogadtatni az emberekkel a Fidesz az idei, milliárdos költségű tűzijátékot. Úgy tűnik, Orbánék mindenkit hülyének néznek!

A magyar államkassza lyukas, a megemelt rezsi miatt családok milliói fognak nélkülözni, de a Fidesz-kormány Európa legnagyobb tűzijátékát készül megrendezni a idén augusztus 20-án. A látványosság költségeit tíz évre titkosították, ami nem véletlen, hiszen milliárdos nagyságrendű összegről van szó. Joggal vetődhet fel mindenkiben:

miért szórják el Orbánék a pénzt tűzijátékra, amikor családok milliói nem tudják majd kifizetni a rezsit?

Ez az ellentmondás még a fideszes propagandistáknak is feladta a leckét, kellett nekik jó néhány nap, hogy kitalálják a magyarázatot. Ám végül a Szent István Nap honlapjának programismertetője szerint olyan indoklást sikerült találniuk, amire még Észak-Koreában is csettintenének:

a Fidesz-kormány szerint a tűzijáték igazából történelemóra!

A propagandisták szerint azért van szükség tűzijátékra, mert a színes durrogtatás Magyarország ezeréves krónikáját mutatja be. Szó szerint azt írják, hogy a tűzijáték „a keresztény Magyarország születésétől máig tartó ezer év sűrített krónikáját jeleníti meg olyan formában, amely a nemzeti értékek emlékének tanulságát és a Szent István-i örökség átadását helyezi a középpontba a gyermekek, a fiatalok, a jövő nemzedék számára.”

Ám a fideszes pártközpontban itt még nem álltak meg. Az észak-koreai agymosást idéző hevületben azt is hozzátették, hogy

a kormány szerint a tűzijáték erkölcsi tanítást is hordoz!

Bizony ám, tessék csak elolvasni, ezt írják a fideszes propagandisták: „Az ünnepi műsor igazi családi élménnyé válik, mely során a szülők megfoghatják gyerekeik kezét és együtt utazhatnak a magyar történelem nagy korszakainak, jelentős pillanatainak tablójával, hangsúlyozva közben azokat a fontos nemzeti értékeket, melyek a mindennapi élethez is támaszt nyújthatnak egy-egy erkölcsi tanítás formájában.”

És ha még valaki ezután sem lenne meggyőzve arról, hogy milliárdokat kell elégetni az égbolton, miközben a magyar családok nélkülöznek, akkor a program magyarázata azt is hozzáteszi:

a tűzijáték keresztény kötődésünkre is emlékeztet!

Mindezt így magyarázzák: „A produkció ezúttal is emlékeztet minket arra a csodára, hogy annyi nehézség ellenére is sikerült megmaradnunk és megtartanunk helyünket Európa szívében, ez pedig a magyar nemzet szilárd értékeinek és a Szent István-i keresztény kultúra erős gyökereinek köszönhető.”

Mit lehet erre mondani? Az ember először persze szavakat sem talál, majd utána is legfeljebb csak annyit tud kinyögni: egészen elképesztő, hogy

Orbánék annyira hülyének nézik a magyar embereket, hogy azt gondolják: mindezt elhisszük.

De igazából nekik nem is ez a fontos: a tűzijáték azért kell, mert annak az árából is lehet lopni. A kifosztott magyar népnek pedig marad a sokszorosára drágított villany és gáz, no meg a KATA eltörlése miatt befizetett plusz adó.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!