Orbán elárulja szövetségeseit – Moszkvába küldte Szijjártót tárgyalni!

Fotó: Kovács Tamás / MTI/MTVA

Hiába az oroszok által kirobbantott véres háború, mely többezer ártatlan civil életébe került már eddig is, Orbán Viktor továbbra sem mondott le arról, hogy végleg kiszolgáltassa Magyarországot az oroszoknak.

A kormány kommunikációja szerint az energiaválságot a brüsszeli elhibázott lépések, köztük a magyar kormány által támogatott szankciós csomagok okozzák. Ennek látszólagos orvoslására lépi meg most Orbán azt, hogy

újabb üzletet próbál kötni a háborús agresszor Putyinnal.

A miniszterelnök által megálmodott cél, hogy Szijjártó Péter a szeptemberben 15 évre szóló szerződésben lekötött mennyiségen felül, további mintegy 700 millió köbméternyi földgázt vásároljon, a külügyminiszter pedig ennek lebonyolítása miatt utazott Oroszországba.

A külgazdasági és külügyminiszter moszkvai látogatása során tárgyal Alexander Novak energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel, Denis Manturov ipari és kereskedelmi miniszterelnök-helyettessel, valamit Szergej Lavrov külügyminiszterrel is.

Azonban az eddigi tényeket ismerve nehéz elhinni, hogy az oroszokkal való még szorosabb együttműködés megoldást jelenthet majd az ország energiaellátásának biztonságára, ugyanis Szijjártó a szeptemberben kötött megállapodásról is azt mondta, hogy az aláírt gázvásárlási szerződés hosszú távon garantálja Magyarország energiaellátásának biztonságát; ennek köszönhetően pedig szerinte megőrizhetők a rezsicsökkentés vívmányai, a magyar fogyasztók továbbra is az egyik legalacsonyabb gázárat fogják fizetni Európában.

Ha ez igaz lett volna, akkor nem emelkednének többszörösére augusztustól a lakossági gázárak.

A Putyinnal való újabb megállapodás pedig nem a magyar energiabiztonságot teremti majd meg, hanem még jobban kiszolgáltatjuk magunk Oroszországnak, és még jobban kihúzzuk a gyufát a nyugati szövetségeseinknél!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!