Ezt nem teszi zsebre Orbán: csalódott katás vállalkozó írt neki levelet

Orban Viktor Olvas A Parlamentben

Tegnap Egerben civilek szerveztek tüntetést a KATA adónem kivégzése miatt, ahol hatalmas tömeg fögadta a felszólalókat. Az egyik felszólaló, egy csalódott katás vállalkozó Orbán Viktorhoz szóló levelét szószerint közöljük, csak a formázások származnak tőlünk. Íme a levél:

“Igen tisztelt méltóságos, nagyságos vagy fenséges úr!

Ne haragudjon meg tájékozatlanságom miatt, de egyelőre még a főispánok nem hirdették ki a vármegyékben, hogyan is kell önt szólítani, ezért is vagyok bajban. A névvel sem vagyok tisztában teljesen, nem tudom, hogy I. Viktor e a helyes, vagy esetleg a Győzőt is lehet Viktornak számolni, és így édesapja után II. Viktornak kell-e hívni? De ez maradjon az én problémám.

Egyébként is el van cseszve az életem.

Elcsesztem, mert sajnos túl későn ismertem meg a méltóságos Parragh urat, így későn értesültem róla, hogy tanárnak kellett volna állnom, állítólag ott 3 hónap fizetett dorbézolás van nyáron, most is mennének nyaralni, de a Balaton szóba sem jöhet, épp krétára gyűjtenek…

Parragh úrtól tudom azt is, hogy lehettem volna tűzoltó, akkor meg folyamatosan kaptam volna az ingyen adrenalint, nem lett volna szükségem holmi extrém kikapcsolódási lehetőségekre, meg versenyképes fizetésre.

Így nem maradt más nekem, mint katás vállalkozó lettem, mint most utólag megtudtam, katás adócsaló. Hát, ha a törvény betűjének betartása adócsalásnak számít, akkor bizony az vagyok, a javából. De ne haragudjon már meg az igen tisztelt magisztrátus, de mit tehetek én róla, hogy éveken át változatlanul hagyták az adót! Itt van ez a fránya infláció -ami most meg ráadásul háborús is-,

Habony úr sokat gondolkozhatott rajta, hogy mi legyen a neve, hogy ne derüljön ki, hogy ezt bizony önök kúrták el.

Nem kicsit. Nagyon. Szóval itt van az infláció, egy szava nem lett volna senkinek, ha ezzel kiigazítják. De igazíthatták volna a minimálbérhez, a minimálnyugdíjhoz, -ja ahhoz nem, mert ahhoz hozzá sem nyúltak- , vagy mondjuk kimehetett volna a NAV, leánykori nevén APEH, és kivágja a sunyiba azokat, akik csak egyetlen cégnek számláznak és lesír róluk hogy ez bizony bújtatott munkaviszony. Azt meg már végképp nem értem, hogy az egész nyáron koktélokat szürcsölő tanárok ugyan miért nem adhatnak magánórát katásként? Majd adnak, számla nélkül. Őrület ez az egész, én mondom.

Most akkor tényleg azért csinálták ki az egészet, mert nem merték kimondani a szájukkal, hogy adóemelés, helyette kimondták a seggükkel?

Pedig szokjanak hozzá, ahogy látom ki kell majd még mondaniuk azt is, hogy GÁZÁREMELÉS, lassan mondom, hogy mindenki megértse GÁZÁREMELÉS!

Ígértek önök sok pénzt, az elmúlt 12 évben. Meg is tartották. Maguknak. Tudják, egyetlen egy dolog volt amit ígértek és meg is csináltak, a söralátét nagyságú adóbevallás, ez volt a KATA. És nem azért szerettük, mert keveset kellett fizetni -cserébe minden költségünket fizettük, nem írtuk le az iroda bérletet, a rezsit, a nyomtatópatront, takarékoskodtunk a nyugdíjra, mert a nyugdíjpénztárainkat is elvették-, nem azért szerettük, mert olcsó volt. Fizettünk volna többet is, ha kell.

Azért szerettük, mert egyszerű volt. Egyszerű, érthető, átlátható. Átlátható, amit önök nem nagyon szeretnek.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!