Perdöntő bizonyíték – Videón Orbán eddigi legnagyobb hazugsága!

Orbán1

Novak Benjamin, a New York Times riportere kikereste Orbán Viktor április 6-án adott választási győzelme utáni sajtótájékoztatóját, ahol a miniszterelnök szót ejtett a megszorításokról is.

Annak tudatában, hogy a kormány lényegében eltörli a KATA biztosította kedvezményes adózási lehetőségét, a rezsicsökkentést pedig korlátozza, igencsak vérlázító végighallgatni Orbán néhány hónappal korábbi kijelentéseit.

A Fidesz választási győzelme utáni sajtótájékoztatón a riporter megkérdezte Orbántól, hogy mivel a kedvezőtlen gazdasági körülmények ismertek (infláció, háború, szankciók),

“Kizárható-e az, hogy az elkövetkező egy évben lesznek megszorítások Magyarországon? A költségvetési egyensúly tartható-e megszorítások nélkül?”

Erre Orbán Viktor egyértelmű választ adott: “Kizárható”; majd nevetgélve hozzátette:

“Láttam olyat, hogy valaki a választás után megváltoztatta a politikáját, de annak nem lett jó vége.”

Ez a jelen helyzetet ismerve pont az a szituáció, melyet Orbán áprilisban felvázolt. A Fidesz a választás után megváltoztatta korábbi álláspontját, ugyanis tavasszal még azzal kampányoltak, hogy a “rezsicsökkentés csak addig van, amig Orbán Viktor kormányoz, de addig betonbiztosan” – írja a 444.hu.

Ehhez képest néhány hónap elteltével saját választóikat is becsapva a kormány nehéz helyzetbe hozta legalább a lakosság felét, ez pedig akár a bukásukhoz is vezethet, hiszen a meghozott intézkedések a fideszes választókat is egyaránt sújtja.

A sajtótájékoztató teljes egészében itt nézhető meg:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!