Nem csillapodnak a kedélyek – Óriási tüntetést szerveznek mára!

Kép: Archívum

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány rekord gyorsasággal vitte keresztül a Parlamenten az új adótervezetet, mely lényegében teljesen kivezeti a KATA szerinti adózást.

A kormánypárt erre vonatkozó javaslatát hétfőn nyújtották be az országgyűlés elé, majd kedden egy rövid vitát követően a kormánypárti többség megszavazta. Eközben a feldühödött tömeg előbb a Kossuth téren gyülekezett, majd onnan a Margit hídra vonultak, melyet hosszú órákra lezártak a forgalom elől a tüntetők, (erről ide kattintva olvashatnak bővebben).

Az Orbán-kormány azonban arra nem számított, hogy nem fognak csitulni a kedélyek, ugyanis

szerda estére újabb tüntetést szerveztek a kormány brutális megszorítása, a KATA kivezetése ellen!

“A hatalom kevesebb mint egy nap alatt fogadta el az új, igazságtalan katatörvényt. Ezzel a módosítással négyszázezer katakárosultba, összesen egymillió emberbe rúgnak bele, ennyi embert taszítanak létbizonytalanságba. Ellehetetlenítik ezzel a futárokat, a grafikusokat, az ügyvédeket, az újságírókat, a virágkötőket – hosszú a lista.

Elfogadhatatlan, hogy mostantól egy katás kisvállalkozónak csak magánszemélytől lehet bevétele.

A hatalom ezzel a lépésével a megélhetési válság közepén vesz el még több pénzt a kisvállalkozóktól. Elutasítjuk az új, igazságtalan kata törvényt, kiállunk a katások mellett és követeljük, hogy vonják vissza ezt a törvényt!

Tiltakozzunk közösen a KATA drasztikus átalakítása ellen! Találkozzunk szerdán 18 órakor a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren.”

– áll a Facebookon meghirdetett esemény leírásában, melyhez már több ezren csatlakoztak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!