Ezért préseli ki a pénzt belőlünk a Fidesz-kormány: kiderült Orbán titka!

Miközben kinyírják a katát és brutális infláció tombol, kiderült Orbán Viktor titokban hozott intézkedése: így már világos, mire kell nekik a rajtunk behajtott rengeteg pénz!

Orbán Viktor titokban olyan intézkedést hozott, amelynek értelmében jelentősen megemelte az államtitkárok és miniszterek fizetését – értesült ki a 24.hu.

A pofátlan fizetésemeléseket eltitkolták, de néhány államtitkár elárulta a vagyonbevallásában,

hogy mennyi is az új, megemelt fizetése. Mint ismeretes, június közepétől Orbán Viktor szabadon dönthet az államtitkárok illetményéről, s bár a fizetésemeléseket nem hozták nyilvánosságra, néhány államtitkár elárulta vagyonbevallásában, hogy mennyi a havi illetménye. Magyar Levente külügyi és Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár például 1,9 millió forintot írt be. Ez 150 ezer forintos fizetésemelésről árulkodik. Vagyis

miközben a Fidesz-kormány milliókat présel ki az emberekből, titokban nagy fizetésemelést ad a saját embereinek.

A miniszterek közül ketten keresnek bruttó 5-5 millió forintot, egyikük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, a másik pedig Csák János kulturális és innovációs miniszter. A többi miniszter az előző évi átlagbér hatszorosát kapja – mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

Ez azt jelenti, hogy a miniszterek még az államtitkárokénál is nagyobb fizetésemelést kapnak: az eddigi bruttó 1 millió 979 ezer forint helyett 2 millió 633 ezer forintra nő a tárcavezetők illetménye, azaz

a fideszes miniszterek 650 ezer forintos fizetésemelést kapnak!

Így már világos, miért préseli ki a Fidesz a pénzt az emberekből, kell a pénz a Fidesz-kormány tagjainak milliós fizetésére – ezt már az MSZP tette közzé, emlékeztetve:

Orbán dupla fizetést szavaztatott meg magának, miközben milliós adózásra kényszeríti az eddig katázó 400 ezer kisvállalkozót.

A Fidesz a saját politikusait milliós fizetésekkel védi a brutális inflációtól, de tanároknak és az egészségügyi dolgozóknak egy forintot sem ad, és cserbenhagyja a nyugdíjasokat is, akik tisztességes nyugdíjemelés helyett csak pár forintos nyugdíj-kiegészítést kapnak – tette közzé az ellenzéki párt. Az MSZP szerint ez olyan aljasság, amiért a Fidesznek mindenképpen felelnie kell a magyar nép előtt. Mint írják: „Az embereknek tudniuk kell: ez a gyalázat csak addig marad így, amíg a Fidesz van hatalmon. Ha a Fidesz-kormány megbukik, a megszorításaik is megszűnnek.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!