Dilettáns fideszes – Teljes zavarodottság a kormánypárti fejekben!

fotó: MTI / Illyés Tibor

Sokaknak még idejük sem volt megemészteni, hogy módosítani szeretné a kormány a katatörvényt, azt máris keresztülverték az országgyűlésen, egy nap alatt elfogadták a módosításokat.

A rekordgyorsaságú szigorítás azonban nemcsak az adófizetőket zavarta össze, de úgy látszik, hogy még a kormánypárti politikusokat is.

A Telex Hollik Istvánt, a Fidesz kommunikációs igazgatóját kérdezte arról, hogy miért kellett meggondolatlanul, mindenféle társadalmi vita és hatástanulmány nélkül megszavazni egy olyan törvényt, mely több százezer embert érint majd hátrányosan.

“Három hónap múlva lép életbe, van idő a felkészülésre. És azt azért ne hagyja figyelmen kívül, hogy háborús helyzet van, elképesztő állapotok uralkodnak Európában, ilyenkor ezeket a döntéseket gyorsan kell meghozni” – jelentette ki Hollik, aki ezt követően belezavarodott abba, amit mondani kívánt és még saját magát is megcáfolta:

  • Plusz bevételt remélnek ettől?
  • Nem. De a helyzet az nehéz.
  • Mi köze a háborúnak ahhoz, hogyan fizetik a katát Magyarországon a kisvállalkozások?
  • Sokan ezt bujtatott foglalkoztatásra használták, tehát valójában azokat az adóterheket, közösségi költségeket, amiket be kellett volna fizetniük a munkavállalóik után, nem fizették be.
  • Tehát akkor várnak plusz bevételt ettől?

“Nem… egyébként igen, lesz a költségvetésnek bevétele.”

Arra a kérdésre, hogy mennyi plusz bevételt remél ettől a kormány, nem derült ki, mint ahogy arra sem tudott válaszolni a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy hányan használhatták a katát bujtatott foglalkoztatásra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!