Döbbenetes beismerést tett Müller Cecília – Feljelentést tesz az ellenzéki politikus!

Forrás: MTI

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Hadházy Ákos szerint az 1,7 milliárd forintért vásárolt mammográfiás buszokat nem használják és 2019 óta egy óbudai BKV telepen állnak.

Az ellenzéki politikus az ügyben megkereste Müller Cecília tiszti főorvost, aki beismerte, hogy maximum néhány vizsgálatot hajtottak csak végre az 1,7 milliárd forint EU-s támogatásból vásárolt tíz emlőszűrő buszok egyikében, aztán mindegyik berendezését kiszerelték!

Hadházy kiemeli, hogy a beismeréssel együtt jött egy szürreális “magyarázat” is arról, hogy amikor az első busszal kiértesítettek néhány száz embert, azoknak kb. fele nem ment el. “Müller szerint ezért aztán hagyták a fenébe az egészet és leszerelték és állítólag oltóbusznak használták azokat” – teszi hozzá a politikus.

Bejegyzésében megemlíti, hogy ha az első alkalommal csak 40 százalék ment el a meghirdetett vizsgálatra, az nem tekinthető rossz aránynak, így a buszok Hadházy szerint valójában azért nem járják az országot,

mivel azok műszakilag arra alkalmatlanok.

“Onnantól kezdve pedig az ügy már szimpla hűtlen kezelés, hogy ez már a prototípusnál kiderülhetett. Így aki ennek ellenére jóval később a maradék kilencet átvette, az bűncselekményt követhetett el. Ráadásul az EU-s támogatások alapelve, hogy ha egy projektet nem használnak arra, amire a pénzt kifizették, úgy ezt a pénzt az EU visszaköveteli” – írja az ellenzéki képviselő, aki szerint a feljelentés mindenképpen indokolt, így azt meg is fogja tenni itthon is és az OLAF-nál is.

Hadházy a Müller által közölt információt is megcáfolta. A tiszti főorvos szerint a kibelezett buszokat oltóbuszként használták, de az ellenzéki politikus szerint ez sem állja meg a helyét, ugyanis a nyilvános adatbázisok alapján, egy kivételével a buszok csak néhány száz kilométert tettek meg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!