Kiesett a gyeplő a kormány kezéből – Mélyen hallgatnak az ügyben!

A magyar fizetőeszköz szinte naponta szakít át egy újabb történelmi mélypontot, a kormány azonban hallgat az ügyben.

A Portfolió kikereste, hogy utoljára június 14-én szólalt meg kormánytag a forint árfolyamának mélypontjáról. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter akkor egy háttérbeszélgetésen a folyamatos gyengülést annak tudta be, hogy “újfajta gazdasági környezetet áraznak a világpiacok.”

Egyedül Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt az, aki csupán egy Facebook-posztban foglalkozott a forint mélyrepülésével:

“A háború és a brüsszeli szankciók gazdasági válságot, háborús inflációt, áremelkedést és bizonytalanságot hoznak egész Európában. A háborús inflációnak csak a béke tud véget vetni. A kormány ezért szorgalmazza a béke rendezését és az Európának ártó újabb brüsszeli szankciók elkerülését.”

Az újabb és újabb történelmi mélypontokat sem a miniszterelnök, sem pedig a pénzügyminiszter nem kommentálta, így Orbán Viktor egy korábbi kijelentését idézzük, amivel teljes mértékben egyetértünk:

“Az a miniszterelnök, akinek a kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, nem tud kormányozni, és le kell mondania.”

Kíváncsian várjuk, mikor veszi észre Orbán, hogy már a 400 forintot is átlépte az euró és mikor mond le miniszterelnöki posztjáról!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!