Titkosítás – Orbánék ismét egy súlyos ügyet dobnak a süllyesztőbe!

Forrás: MTI

Nem sokkal azután, hogy kirobbant a Putyin által indított orosz-ukrán háború, látszólag ellenőrizetlenül repült keresztül Magyarország légterén egy orosz drón. Az ügy hatalmas nemzetközi botrányt robbantott ki!

A felderítő robotrepülőgép több mint 40 percen keresztül volt a magyar légtérben, a Magyar Honvédség azonban beavatkozás nélkül hagyta repülni a katonai drónt, mely végül a horvát fővárosban, Zágrábban zuhant le.

A hvg.hu közérdekű adatigényléssel fordult a honvédség parancsnokságához, hogy kiderüljön, milyen lépéseket tett a Honvédség, útnak indították-e a Gripeneket, hogy a felügyeletükkel szükség esetén kikísérjék az orosz katonai drónt a légtérből ami egy nem szokványos töltetű bombát is szállított, illetve arra is szeretett volna a portál választ kapni, indult-e vizsgálat az ügyben.

A nemzetközi sajtó által is felkapott ügyre azonban majd csak 30 év múlva, 2052-ben derülhet fény, ugyanis Orbánék ennyi időre titkosították az anyagot!

A bombát szállító drón nemcsak a horvátokat dühítette fel, de a NATO is válaszokat várt a magyar kormánytól, ráadásul nagyobb baj is történhetett volna, ugyanis az orosz gép a paksi atomerőmű közelében is elhaladt, ami nemzetbiztonsági védelem alá tartozik.

A portál adatigénylését arra a jogszabályra hivatkozva utasították el, mely kimondja, hogy “a honvédség szervezeti felépítésére, működésére, haditechnikai eszközeire és anyagaira, valamint hadfelszerelésére vonatkozó adatok a keletkezésüktől számított 30 évig honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nem nyilvánosak”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!