Kihagyhatatlan lehetőség – Jó ha erről minden budapesti tudomást szerez!

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Karácsony Gergely a közösségi oldalán is hírt adott arról a lehetőségről, ami a fővárosi lakosság kezébe adja a döntés jogát, hogy mely projektek valósuljanak meg Budapesten.

A főpolgármester közölte, hogy az összesen 49 projekt közül 6-ra adhatják le a szavazataikat a fővárosi lakosok, amik közül a legtöbb voksot kapott beruházásokat megvalósítják.

“Biztosítsunk ingyenes számítógépes képzést időseknek? Legyen növényzet a Rákóczi út járdáin? Hozzunk létre közösségi „szereld magad” műhelyt? Ez most csak rajtatok múlik!” – írja bejegyzésében Karácsony, aki kiemelte, hogy

a közösségi költségvetés projektjeire összesen 1 milliárd forintot különített el a fővárosi vezetés.

“A nehézségeink ellenére kitartunk amellett, hogy csakis a budapestiekkel közösen valósítjuk meg beruházásainkat, kikérjük a véleményüket. Ennek a gondolkodásmódnak fontos eleme a közösségi költségvetés programja, amelynek keretein belül már másodjára dönthettek, hogyan fejlesszük a várost.” – írja a főpolgármester.

Az ötletekről és a projekt megvalósításáról bővebben ide kattintva olvashatnak; szavazni személyesen július 4. és július 7. között a Városháza Parkban lehet, ahol egy szabadtéri kiállításon beszélgetni is tudnak az érdeklődők a szervezőkkel, illetve a főváros online szavazást is biztosít, melyet ide kattintva érhetnek el!

“Hajrá, döntsétek el ti, hogyan legyen élhetőbb a főváros!” – teszi hozzá bejegyzése végén Karácsony Gergely.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!