Pont tőlük nem vártuk volna: Kubatov-listáztak a kétfarkúak

Fotó: MÓNUS MÁRTON / MTI

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt sokak számára szimpatikus, hiszen ötletes akcióikkal, humoros szlogenjeikkel görbetükröt tudnak tartani a NER rendszerének. A viccpárt számíthatott azok szavazatára, akik valamilyen okból csalódtak a klasszikus ellenzéki pártokban, most viszont folt esett az ártatlanságon.

A kétfarkúak imázsa arra épült, hogy ők nem olyanok mint a többi párt, alapvetően elutasítják a politikai sz@rkavarás minden formáját, azzal törődnek, ami az embereket érdekli, padot festenek, buszmegállót építenek, és kifigurázzák Orbán rendszerét. Egyértelműen azt sugározták, hogy a politika lehet más, bár ez a szlogen már egyszer megbukott egy másik pártnál. Most pedig mintha a kétfarkúak haraptak volna a saját farkukba.

A Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) áprilisi vizsgálatában megállapította, hogy a párt megsértette az adatvédelmi rendeletet (GDPR), MKKP-nál Google Sheets táblázatban tartották számon többek között a párttagok és a pártolók elérhetőségi adatait (telefonszám, e-mail címek, lakcímek, személyi igazolvány számok), amihez nem csak a párt vezetői, hanem aktivistái is hozzáfértek. Ezzel ezidág baj nincs, és még a védelembe becsúszó hiba is megengedhető lenne, de az már nem, hogy

a Kubatov-listához hasonló, az egészségi állapotra utaló adatokat is nyilvántartottak!

Olyan megjegyzések szerepeltek a nyilvántartott személyek neve mellett, mint hogy „válásban van”, „Londonba költözik”, „fura ember”, vagy éppen hogy az illetőt „nyirokrákkal kezelik”, „pánikbeteg”, „márciusban fog szülni”, „két éve volt egy infarktusa”, aminek

végképp semmi köze sincs egyetlen politikai pártnak sem!

A kiszivárgás tényéről az MKKP értesítette a Nemzeti Adatvédelmi Hatóságot (NAIH), a párt vezettősége szerint tudták megállapítani, hogy az adatok kiszivárgása kekkertámadás vagy belső szivárogtatás eredménye volt. Azonban a történetnek nem is ez a legfontosabb része, hanem az, hogy miért is kell ilyen adatokat nyilvántartania egy viccpártnak. Az ártatlanság elveszett, ma már csak keserédes mosollyal tudunk nézni a tarkára festett járdakőre.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!