Súlyos vád Orbánék ellen – Ebből komoly nemzetközi botrány kerekedhet!

Kép: MTI

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán számolt be róla, hogy az Orbán-kormány minden bizonnyal egy olyan boszniai szerb politikust támogat, aki korrupció és Bosznia destabilizálásának vádja miatt szerepel az amerikai szankciós listán!

Az ellenzéki politikus szerint, miközben a magyar kormány szerint nincs pénz a pedagógusbérek rendezésére, “vállalkozásfejlesztés” címszó alatt kiutalt 14 milliárd forintot a boszniai szerbeknek.

Hadházy kiemeli: ebben az a legnagyobb baj, hogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter rendszeresen találkozik “a korrupt, háborús uszító szerb politikussal”, Milorad Dodikkal.

“Ennyit a “békepárti” miniszterelnökről: Dodik Bosznia felszabdalásán dolgozik, ami nyilvánvalóan újabb háborút jelentene tőlünk pár kilométerre”

– írja bejegyzésében a független országgyűlési képviselő, aki szerint a magyar kormány által kiutalt 14 milliárd jelentős része nem vállalkozásfejlesztésre mehet, hanem Dodiknak illegális párttámogatásként.

Hadházy korábban egy hasonló “támogatási” pénz kapcsán is írt Orbánék és a szerb politikus közötti kapcsolatról, melynek révén 40 milliárdot utalt ki a magyar kormány. Akkor az ügyet a bosnyák sajtó is felkapta: szerintük egy kétes magyar cégnek akarják átjátszani a teljes boszniai villamosenergia ipart (erről részleteseben Hadházy korábbi bejegyzésében olvashatnak).

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!