Váratlan fordulat – Vallomást tett a miniszterelnök!

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A kormányzati kommunikáció a választás óta 180 fokos fordulatot vett. Míg korábban erős és növekvő gazdaságról beszéltek, mára épp az ellenkezőjét hallani.

A miniszterelnök legutóbbi Kossuth rádiós interjúja során elismerte, hogy nehéz helyzetben van az ország.

Orbán kijelentette, hogy nincs pénz fejlesztésekre és fizetésemelésekre!

Ez azonban éles ellentétben áll azzal, amit a választás előtt hirdetett a kormány, ugyanis akkor növekvő gazdaságról szóltak a hírek és belengetett béremelésekről az elképesztő mértékű osztogatások mellett, most pedig kiderült, hogy nem túl rózsás a helyzet.

Orbán szerint nincs most itt az ideje annak, hogy 20-30-40 százalékos béremelésekről tárgyaljanak, mindezt persze annak fényében teszi, hogy nemrég több mint a duplájával, 1,5 millióról 3,5 millióra emelte a kormánypárti többség a fizetését!

Hadházy Ákos a közösségi oldalára kitett bejegyzésében kiemeli, hogy április 3 előtt volt pénz mindenre, most pedig rázúdítják az emberekre a valóságot, hogy üres a kassza. A független országgyűlési képviselő szerint Orbánék csak azt felejtik el közölni, hogy mi ennek az oka, helyette “megy a háborús infláció mantra”.

“Egyetlen új elem, hogy kioktatja azokat, akik joggal várnák el a helyzetük rendezését: fogják be, mit is képzelnek?!” – írja bejegyzésében Hadházy, aki két pontban határozta meg azt is, hogy miért nincs pénze az államnak:

  1. a választások előtt elszórták, illetve ellopták,
  2. az állandó szabadságharcot és a korrupciót az EU megunta és visszatartja a forrásokat.

Az országot pedig – szemben a kormányzati kommunikációval – nemcsak azért sújtja rekordmagas infláció, mert a szomszédban háború dúl, ez már egy régebbi folyamat, melyen a választások előtti pénzszórás csak tovább rontott (erről egy korábbi cikkünkben részletesebben is írtunk, melyet ide kattintva olvashatnak el).

Hadházy bejegyzésében azt is kiemelte, hogy szerinte Orbán rádióinterjúja felér egy őszödi beszéddel; “a választás előtt minden remek volt, hasított a gazdaság, ment az osztogatás. Most meg bevallja, hogy üres a kassza.

Csak nem teszi hozzá, hogy elk.rta, mert tudja, hogy élőben megy.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!