Orbánék dührohamot fognak kapni – Keresztül húzták a számításaikat!

Orban ideges őrjöng

Átütő sikert ért el a Magyar Szocialista Párt azzal, hogy meghiúsítottak a kormánypártok tervét, mellyel természetkárosító módon terjeszkedhettek volna a Balaton partján.

Pénteken született meg az Alkotmánybíróság (AB) döntése, mely helyt adott Molnár Zsolt szocialista képviselő beadványának. Ennek értelmében az AB alaptörvény-ellenesnek minősítette és megsemmisítette a 2018. évi CXXXIX. törvény 71. § (4) bekezdését, ami egy kiskaput kinyitva lehetőséget biztosított arra, hogy a Balaton szabályozási partvonalától számított 30 méteres sávon belül is építkezéseket folytassanak.

A Hírklikk beszámolója szerint a szocialista politikus ötven képviselőtársával együtt fordult az Alkotmánybírósághoz még tavaly, és arra kérték a testületet, hogy a már említett rendelkezést vizsgálják felül, majd amennyiben az lehetséges, állapítsák meg annak alaptörvény-ellenességét és a törvényi rendelkezések visszaható hatályú megsemmisítését.

A törvényben korábban felhatalmazást kaptak a miniszterek és a kormány, hogy kivételes esetben eltérhessenek az általános szabálytól. Láthattuk, ezek a kivételes esetek az elmúlt időszakban egyre szaporodtak. Pedig a jövő nemzedékei számára garantálnunk kell, hogy a Balaton megmaradjon a Balatonnak, és ne egy túlépített, túlzsúfolt betonteknő legyen” – mondta Molnár Zsolt a pénteki sajtótájékoztatóján, ahol hangsúlyozta:

“most elértük, hogy ne lehessen miniszteri, kormány- és önkormányzati rendelettel kiskapukat találni és ezzel is tovább károsítani a környezetünket.”

“A mai döntés is világossá teszi, hogy van értelme küzdenünk. Egy nemzeti elkötelezettségű, szociáldemokrata közösségnek különösen fontosak a természeti örökségeink, fontos hogy megóvjuk és megőrizzük ezeket a kincseket a jövő nemzedékeinek” – tette hozzá az MSZP pártigazgatója.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!