Kiderült az igazság – Orbán ennek nagyon nem fog örülni!

Elszabadultak az árak Magyarországon, melyért a kormány nem vállalja a felelősséget, inkább egy új kormányzati kommunikációs eszközzel terelnek.

Orbán Viktor a péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában is előszeretettel használta azt a kifejezést, hogy “háborús infláció”, melynek lényege, hogy a magyar kormánytól független okra, az orosz-ukrán háborúra vezethető vissza az, hogy ilyen mértékben ugrottak meg itthon az árak.

A kormányzati kommunikációnak és Orbánnak annyiban igaza van, hogy befolyásolja az árakat a háború, azonban nem fogható csak erre a rekordmagas infláció.

“Magyarországon már az orosz invázió, sőt a koronavírus előtt is tartósan magasabb volt a pénzromlás üteme, mint az EU-s átlag”

– számolt be róla a 444.hu, mely cikkében kiemeli, hogy a 2020 augusztustól novemberig tartó időszakban (tehát a háború előtt), az egész EU-ban Magyarországon volt a legmagasabb az infláció.

Nevtelen
Forrás: 444.hu

Az elemzők szerint az áremelkedésekben kiemelkedő szerepe volt annak is, hogy a kormány nagy mértékű pénzosztást folytatott a választások előtt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!