Karácsony keményen odaszólt: “Most kéne nagyon bölcsnek lennünk. És nem olyan agyhalottnak, mint a propaganda média.”

Karácsony

Újabb hazug lejáratókampányba kezdett a propaganda média, melyre az érintett kemény üzenettel reagált.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a kormánypárti médiumok egyik legújabb agymenése, hogy a Fővárosi Önkormányzat korlátozni fogja a távfűtést.

“Aki ilyen baromságot állít, az a távhőszolgáltatás alapvető elemeivel sincs tisztában.”

– írja a főpolgármester, aki bejegyzésében kiemeli, hogy a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő közintézményekben esetében fognak élni hőmérséklet-ajánlással, de ennek semmi köze a közszolgáltatási szerződésekben rögzített lakossági távhőszolgáltatásnak.

“A Budapesti Közművek keretén belül működő FŐTÁV Távhőszolgáltatási divízió sem jogilag, sem technikailag nem képes egy adott lakás hőmérséklet egyoldalú korlátozására. Sőt, a szolgáltatási szerződések egyértelműen rögzítik többek között a társasház által igényelt átlagos hőmérsékletet, melyet a szolgáltató biztosítani köteles.

Ráadásul a korszerű távhőrendszerek (a budapesti már jellemzően ilyen) és a korszerű épületfűtési rendszerek egyik fontos előnye, hogy a budapesti lakos saját igénye, lehetőségei és energiatudatos szemlélete alapján maga szabályozza az adott helyiség hőmérsékletét.” – írja Karácsony, majd hozzáteszi:

“Tehát sem a FŐTÁV, sem én nem tudjuk és nem is akarjuk szabályozni egy random budapesti lakásban a hőmérsékletet. Maximum a sajátomban tudom.”

A főpolgármester szerint most az egész világ, benne hazánk és Budapest is borzasztó kihívásokkal kell hogy szembenézzen, melyhez bejegyzése végén annyit fűzött még hozzá, hogy szerinte “most kéne nagyon bölcsnek lennünk. És nem olyan agyhalottnak, mint a propaganda média.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!