Bajban az államtitkár – Jogi következményei lesznek a kijelentésének!

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Hoppál Péter a Pestisrácok videójában azt fejtegette, hogy destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot ő nem fog aláírni, így NoÁr sem fog a jövőben állami támogatáshoz jutni.

A kultúráért felelős államtitkár szerint a Molnár Áron vezette szervezetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta nagyobb összegekkel, de “az, aki kisodródik a szélsőségesség ezen perifériájára, az éljen meg a piacról, és ne álljon sorba állami támogatásért”.

Hoppál Péter azonban úgy tűnik próbált “felvágni” a videóban és valótlan kijelentéseket tett, legalábbis Molnár Áron a Népszavának adott interjújában cáfolta az államtitkár szavait:

“A noÁr soha nem kért és nem is kapott állami támogatást. Hoppál Péter állítása valótlan, aminek meglesznek a jogi következményei, helyreigazítást fogunk kérni, és ha kell, megyünk tovább!”

– mondta Molnár, aki Csák János miniszter és Hoppál Péter államtitkár kultúrpolitikát, innovációt és kultúrharcot érintő álláspontjukra reagálva annyit mondott, hogy

“kijelölték a Fidesz kulturális irányát. Engem ez hidegen hagy, mert avítt és korlátolt. Én a progresszív, friss, kompromisszum nélküli művészetben hiszek.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!