Kimondták: Kövér László hülyének tetteti magát!

Fotó: Népszava

Kövér László hülyének tetteti magát, csak hogy megakadályozza Hadházy Ákos eskütételét a Parlamentben. Ezt a független képviselő állítja, hozzátéve: amit a Fidesz csinál, az már diktatúra.

Kövér László házelnök szeptemberig is szabotálni tudja az egyetlen független képviselő, Hadházy Ákos eskütételét, és ebben segít neki az Országgyűlés igazságügyi bizottsága – értesült a hvg. hu az ellenzéki képviselő Facebook bejegyzése alapján. A Parlament igazságügyi bizottsága ugyanis az utolsó pillanatban levette a napirendről azt az állásfoglalást, ami Hadházy eskütételének időpontjáról szól. Az ellenzéki honatya azt írja: ezzel

a fideszes képviselők önmagukat is szembeköpik,

„de így Kövér Lászlónak segítenek abban, hogy legalább szeptemberig szabotálhassa a felesketésemet” – fakadt ki posztjában Hadházy Ákos, aki megválasztása ellenére azért nem gyakorolhatja képviselői jogait, mert a május 2-ai alakuló ülést politikai álláfoglalásként – egyedüli ellenzékiként – bojkottálta, azóta pedig Kövér László fideszes házelnök nem adott lehetőséget neki az eskütételre.

Hadházy szerint Kövér László hülyének tetteti magát.

Az egyetlen független ellenzéki képviselő azt írja: „Kövér magát hülyének tettetve, az idő húzása érdekében még május közepén fordult a bizottsághoz, állásfoglalást kérve”.

A bizottság a témát csak egy hónappal később, június 15-én tárgyalta, és – bár erről még nincs elérhető jegyzőkönyv – Hadházy értesülése szerint arra jutottak, hogy a képviselő felesketésével meg kell várni a nemzetközi jogi gyakorlatról szóló szakértői jelentést, ami július közepére lesz meg. Vagyis Hadházy Ákos még az utolsó nyári, július 19-i parlamenti napon sem tud esküt tenni.

Ez nyilvánvaló bosszú a Fidesz részéről,

ezt megerősíti az is, hogy nemrégiben a kormánypártok benyújtottak egy olyan törvényjavaslatot, mely szerint amíg egy képviselő nem teszi le az esküt, addig nem kérhet tájékoztatást az állami szervek vezetőitől, minősített adatokhoz sem férhet hozzá és fizetést sem kaphat. A Fidesz Hadházy iránti gyűlöletéről árulkodik az is, hogy a hvg.hu értesülése szerint önkontrollját szinte teljesen elveszítve

Kövér kijelentette: „a kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt.”

Hadházy a történtekre a posztjában úgy reagált: „ahol egy közvetlenül megválasztott egyéni képviselőt a hatalom megakadályoz jogai gyakorlásában, az diktatúra.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!